Volledig scherm
Pikachu © anp

Pokémon Theme Song staat voor het eerst in de Top 2000

Het is de oprichter van de facebookpagina Pokémon Theme Song in de Top 2000 gelukt: het nostalgische nummer Gotta Catch 'em All van Amerikaanse zanger Jason Paige heeft een plaatsje weten te bemachtigen in de populaire muzieklijst.

,,Het onvermijdelijke is ruim tien jaar na dato dan toch gebeurd: de Pokémon Theme Song staat in de Top 2000'', schrijft Wisse ten Bosch, de oprichter van de pagina. ,,Iedereen die gestemd, gedeeld en geschreeuwd heeft om dit voor elkaar te krijgen: Bedankt!''  

In oktober deed Wisse een digitale oproep aan zijn volgers om hem te helpen het Pokémon-liedje in de Top 2000 te krijgen. Hij vond het vreemd dat het nummer nog nooit de lijst had weten te behalen. ,,En dat terwijl dit nummer vanaf de eerste noten bij een hele generatie een gevoel van nostalgie en geluk teweegbrengt, en uit volle borst wordt meegezongen'', meldt hij op de facebookpagina.  

Welke plaats het bekende liedje zal krijgen is nog even de vraag. De volledige lijst wordt bekendgemaakt op 16 december.

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72936 stemmen