Volledig scherm
© anp

Recordopbrengst Serious Request: 12.251.667 euro

UpdateMet een recordopbrengst van ruim 12 miljoen euro voor het Rode Kruis heeft 3FM vanavond de benefietactie Serious Request in Enschede succesvol afgesloten. Het exacte bedrag bedraagt dit jaar 12.251.667 euro en is bestemd voor de bestrijding van babysterfte. Vorig jaar bracht de actie in het Glazen Huis in Leiden ruim 8.6 miljoen euro op voor moeders in oorlogsgebieden.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

3FM-dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra verbleven zes dagen in het Glazen Huis dat deze keer in Enschede stond. Ze maakten non-stop radio zonder daarbij te eten. Dat de negende editie van Serious Request zou afstevenen op een record was al vanaf het begin duidelijk. De tussenstanden lagen elke dag vele malen hoger dan die van vorig jaar.

Zondagavond stond de teller in Enschede op ruim 6,1 miljoen euro. De tussenstand een uur voor het einde van de actie was bijna 8,5 miljoen. Dit jaar stonden er ook Glazen Huizen in Zweden, Zwitserland, Kenia en Zuid-Korea. Alle acties bij elkaar leidden dit jaar tot een totaalbedrag van ruim 100 miljoen euro.

Vorig jaar was het bijna 23 miljoen euro. Ook het totaalbedrag is een recordopbrengst. De slotdag stond in het teken van het finalefeest. Onder meer The Opposites, Kane, Go Back to The Zoo, Ilse DeLange, Laura Jansen en Caro Emerald traden op. Volgend jaar staat het Glazen Huis op het Zaailand in Leeuwarden.

Volledig scherm
Het Van Heekplein in de Enschedese binnenstad is vol voor de afsluiting van Serious Request. © anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
Drie meisjes posten hun gift door de brievenbus in het Glazen Huis bij dj Giel Beelen. © anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© epa
Volledig scherm
3FM dj's Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom verlaten het Glazen Huis na zes dagen Serious Request. © anp
  1. Niet eerder vertoond: presentatoren Belgian’s Got Talent grijpen in bij weggestemde act
    Play
    VIDEO

    Niet eerder vertoond: presentato­ren Belgian’s Got Talent grijpen in bij weggestem­de act

    De presentatoren van het VTM-programma ‘Belgian’s Got Talent’, Koen Wauters en Laura Tesoro, geven in de aflevering van vanavond hun golden buzzer aan een act die eigenlijk weggestemd is door de jury. In de coulissen beseffen de twee dat er maar één manier is om de act toch door te laten: erachteraan te gaan, hem terug te halen naar het podium en zo de Golden Buzzer te geven.