Volledig scherm
De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg (midden). © ANP

Rick Brink (33) gekozen tot 'minister' van Gehandicaptenzaken

Rick Brink (33) is maandagavond in het Kurhaus tijdens een live-uitzending van KRO-NCRV verkozen tot officieuze minister van Gehandicaptenzaken. Brink werd door een jury gekozen uit zes kandidaten.

Brink komt een jaar lang betaald in dienst bij de omroep KRO-NCRV en krijgt een team ter ondersteuning. De omroep gaat het thema dit jaar ook in diverse programma's op radio en televisie integreren. Brink komt uit Hardenberg (Overijssel) en is daar gemeenteraadslid voor het CDA. Hij wil zich vooral gaan inzetten voor kinderen. 

,,Het is van groot belang dat gehandicapte kinderen volledig kunnen integreren in het onderwijs en de samenleving’’, zei hij eerder in een interview met RTV Oost. ,,Door het mogelijk te maken dat zij samen met andere kinderen kunnen spelen en naar school gaan, halen we hen uit hun isolement.’’

In de jury zaten oud-wielrenner Leontien van Moorsel, cabaretier Vincent Bijlo en voormalig minister Ronald Plasterk. Het publiek had de laatste stem. De zes kandidaten werden door de juryleden en door minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) aan de tand gevoeld over hun plannen en persoonlijke kwaliteiten.

,,Er zijn bijna twee miljoen Nederlanders met een handicap. Die zijn haast onzichtbaar, ook in politiek Den Haag’’, zei initiatiefnemer en presentatrice Lucille Werner. ,,Het beleid gaat nu over veel verschillende ministeries, die allemaal een klein stukje hebben.’’ Werner strijdt al jaren voor meer acceptatie en zichtbaarheid van gehandicapten.

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72420 stemmen