Volledig scherm
Merel Westrik bedankt Rick voor 19 jaar RTL Nieuws. © RTL

Rick Nieman bedankt kijkers in zijn laatste RTL Nieuws

UpdateNa negentien jaar bij RTL Nieuws heeft Rick Nieman vanavond afscheid genomen als nieuwslezer op RTL 4. In het staartje van zijn laatste uitzending bedankte Nieman de kijkers en zei hij niet al te lang te willen stilstaan bij zijn vertrek. ,,Nieuws draait om nieuws, niet om degene die het brengt'', zei hij.

Zijn collega Merel Westrik noemde hem ,,een bevlogen collega'' en ,,een voortreffelijk journalist''. Van hoofdredacteur Harm Taselaar kreeg de 'anchorman' een bos bloemen.

Naast de nieuwsbulletins presenteerde Nieman bij RTL tientallen extra uitzendingen over grote nieuwsgebeurtenissen, zoals de aanslagen op de Twin Towers in New York op 11 september 2001. Ook leidde hij verkiezingsdebatten en was hij de centrale presentator bij verkiezingsuitzendingen.

De 49-jarige Nieman gaat zich toeleggen op schrijven en andere journalistieke projecten. Zo wil hij samen met zijn vrouw, oud-NOS Journaalpresentatrice Sacha de Boer, boeken maken waarvoor zij de fotografie doet.

Antoin Peeters volgt Nieman op als vaste presentator van het RTL Nieuws van half acht. Peeters vormt een presentatieduo met Westrik.