Volledig scherm
De dj is blij met de uitspraak. © anp

Rob van Someren wint rechtszaak van Radio Veronica

Rob van Someren heeft de rechtszaak die Radio Veronica tegen hem aanspande om zijn contract te beëindigen gewonnen. Het station moet de op non actief gezette presentator zijn radioprogramma terug geven of een fikse afkoopsom betalen.

De dj was blij met de uitspraak: 'Een onafhankelijke rechter heeft nu bepaald dat Radio Veronica mij niet zo had mogen behandelen en mij niets te verwijten valt. Dit voelt alleen niet als winnen, dat gebeurt pas als ik Somertijd weer kan maken.'

De zender wilde via de rechter het contract van de radio-icoon ontbinden, omdat hij niet goed bij de nieuwe meer vrouwelijke doelgroep zou passen. De manier van handelen van Veronica, onder leiding van CEO Philip Alberdingk Thijm en programmadirecteur Niels Hoogland, is zo blijkt uit de uitspraak onzorgvuldig geweest tijdens de ontslagprocedure.

De zender wordt onbehoorlijk werkgeverschap verweten. Hiermee heeft Veronica de werkrelatie zo erg verstoord, dat een terugkeer van Somertijd, dat met Van Someren de Gouden radioring won, volgens de rechter niet meer realistisch is. De radiozender wilde niet ingaan op de uitspraak, wel liet een woordvoerder weten 'het te betreuren dat een gang naar de rechter nodig is geweest'.

Jeroen van Inkel nam op 1 september de plek in van Somertijd bij Radio Veronica. Het radioprogramma was jarenlang te horen bij het station. Rob van Someren werd in mei getroffen door een hartinfarct, tijdens zijn herstel werd Van Inkel aangesteld. Inmiddels is zijn gezondheid weer goed.