Volledig scherm

Roel van Velzen bedacht blinde auditie bij The Voice

Het idee om de jury van The Voice of Holland te laten luisteren naar de kandidaten, zonder dat ze te zien zijn, is van Roel van Velzen. John de Mol heeft Van Velzen hiervoor een beloning gegeven.

Dit meldt de Mediacourant.

 'Ja, dat heb ik bedacht. Tijdens een vergadering wilde ik er zeker van zijn dat het niet de zoveelste en dezelfde talentenjacht werd waarin er zou worden beoordeeld op uiterlijk', vertelt Van Velzen aan weekblad de party. Zelf is het jurylid een lilliputter en steekt regelmatig de draak met zijn lengte.

'Ik zei dat je de kandidaten misschien beter niet kon zien. Dat vond John een gouden idee, later kwam hij met die draaiende stoelen.' Over de extra bonus zei de zanger: 'Ja, dat is allemaal heel goed geregeld in mijn contract. Ik mag niet klagen.'

Coach Roel van Velzen heeft de eerste serie gewonnen met zijn kandidaat, Ben Saunders, die was gekozen om zijn stem, maar juist vanwege zijn uiterlijk een veelbesproken kandidaat werd. De zanger zit immers onder de tatoeages, heeft gouden tanden en ook nog een grote zwarte bril op. 

In het najaar komt de tweede reeks van The Voice op televisie.