Volledig scherm
René Broekhuyse © Videostill

RTL biedt podium aan Millecam-arts

Alternatieve genezer René Broekhuyse, die in 2007 door het Tuchtcollege definitief uit zijn vak werd gezet, maakte 'onterecht' reclame voor zijn nieuwe bedrijf in het RTL4-programma Life is Beautiful.

Volledig scherm
Sylvia Millecam © anp

In het lifestylemagazine dat elke zaterdag wordt uitgezonden, vertelde Broekhuyse hoe hij met ampullen het chronische vermoeidheidssyndroom kan bestrijden.

René Broekhuyse was een van de behandelaars van actrice Sylvia Millecam die in 2001 overleed aan borstkanker. Haar drie alternatieve genezers zeiden dat ze niet meer dan een bacteriële infectie had. Broekhuyse werd als enige uit zijn beroep gezet.

RTL betreurt dat het bewuste fragment is uitgezonden, maar zegt programma's als Life is Beautiful inhoudelijk niet te coördineren. 'Deze programma's worden gefinancierd met behulp van sponsors en gemaakt door een buitenproducent. Inhoudelijk controleren we de eerste aflevering en daarna steekproefsgewijs. Het is dus mogelijk dat er een keer iets of in dit geval iemand in zo'n programma zit waar wij niet achter staan,' zegt een woordvoerder van de omroep.