Volledig scherm
Mieke Ligthart trof een ravage aan nadat 'Welcome Home' haar woning een bezoekje bracht. © Erald van der Aa

RTL4 herstelt prutswerk na tragische 'Welcome Home'

Doorgaans knappen woningen er aardig van op als Natasja Froger en het klusteam van het RTL4-programma 'Welcome Home' je uitgewoonde stulpje aandoen. Maar in het geval van Mieke Ligthart uit Tilburg liep dat even anders. RTL leverde prutswerk af, en Mieke zat met een huis vol ellende. Het kostte wat moeite, maar RTL is nu toch begonnen met het opruimen van de brokken.

Wat een 'stralende woningmetamorfose' had moeten worden, draaide uit op een ramp van enige omvang. Mieke kwam daadwerkelijk van de regen in de drup. Zij trof na de verrassingsverbouwing 'geen paleisje maar een bouwval', aldus de uitbaatster van een poppenwinkeltje. Zo lekt de badkuip, ontbreken tegels in de keuken, zit het toilet niet vast en zijn de radiatoren verkeerd gemonteerd. Douchen kan Mieke alleen nog bij de buren.

De uitvlucht van RTL, dat 'vooral vrijwilligers de metamorfose hebben verricht', snijdt geen hout. Ligthart stelde de zender officieel in gebreke. Na enig juridisch getouwtrek, zo claimde Miekes advocaat 'enkele tienduizenden euro's', besloot RTL de ravage in Miekes woning toch te herstellen. Inmiddels zijn de werkzaamheden gestart en zijn een aantal problemen, zoals de lekkende verwarming, verholpen. Als alles volgens plan verloopt, staat Mieke binnenkort weer thuis onder de warme stralen.

  1. Achmed Akkabi: Ik deelde homohaat-berichten om familie te beschermen

    Achmed Akkabi: Ik deelde homohaat-berichten om familie te beschermen

    Achmed Akkbabi kwam afgelopen week plots onder vuur te liggen in de Marokkaanse gemeenschap door een homorol in de film Chez Nous uit 2013. De acteur, die juist nu successen viert met de succesvolle serie Mocro Maffia, plaatste zelf reacties uit een besloten groep op Facebook. ,,Daar stonden foto's in van familieleden, die wilde ik weghebben", vertelde hij aan Özcan Akyol daarover bij Onze man in Deventer op Radio 1.