Volledig scherm
Roxeanne, Rachel en Andre jr. Hazes op de rode loper van de premiere van de musical Hij Gelooft in Mij in het DeLamar Theater. © anp

SBS-talentenjacht op zoek naar nieuwe André Hazes

Volkszangers van Nederland krijgen hun eigen talentenjacht. SBS6 heeft de kinderen van wijlen André Hazes gestrikt als juryleden voor het 'oer-Hollandse' programma dat volgend voorjaar te zien zal zijn.

André jr. en Roxeanne Hazes gaan in 'Bloed, Zweet en Tranen' met elkaar de strijd aan in deze zoektocht naar een nieuwe volkszanger. Ze worden daarin ondersteund door ervaren Nederlandse artiesten. In de finale zal volgens SBS de kijker bepalen 'wie gekroond wordt tot dé nieuwe zanger van het Nederlandse volkslied'.

Groot podium
SBS6 zegt met de nieuwe show het Nederlandse lied weer een groot podium te willen geven. 'André Hazes is ongetwijfeld de meest ultieme volkszanger die ons land ooit heeft gekend. Zijn kinderen, André jr. en Roxeanne, bij wie het nationale volkslied letterlijk in het bloed zit, zijn dan ook de ideale juryleden voor de keuze van dit nieuwe talent.'

De kandidaten vertolken niet alleen liedjes van Hazes zelf. Ook hits van bijvoorbeeld Frans Bauer, Jan Smit, Guus Meeuwis, Gerard Joling en Jeroen van der Boom zullen ten gehore worden gebracht.

Musical
Het succes van André Hazes kent tien jaar na zijn dood geen grenzen. Na diverse cd's, een standbeeld, het boek en de deze week begonnen musical is er nu dus een tv-programma waarin gezocht wordt naar 'de nieuwe Hazes'. De show wordt gemaakt door Talpa, mede-eigenaar van SBS6.

  1. Ochtendshow en Trucker Zoekt Vlam maken kans op fonkelnieuwe Televizier-Ster

    Ochtends­how en Trucker Zoekt Vlam maken kans op fonkelnieu­we Televizier-Ster

    De 54ste editie van het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala komt er aan. Tussen de talloze categorieën ontbrak er nog één: die voor de beste online-videoserie. En dat terwijl online video niet meer weg te denken is uit de media én uit het leven van veel Nederlanders. Daarom is de prijs voor de leukste, mooiste en beste programma’s op internet nu in het leven geroepen: de Televizier-Ster Online-videoserie.