Volledig scherm
© EPA

Scientology-kerk begint eigen televisiekanaal

UpdateOnder toenemende kritiek is de Scientology-organisatie vandaag haar eigen televisiekanaal begonnen op platforms als Apple TV en Google Play.

De aankondiging van de vereniging suggereert dat Scientology wil reageren op herhaalde beschuldigingen van misbruik en haar eigen versie wil tonen. Scientology beschrijft zichzelf als een kerk, maar volgens critici is het een gevaarlijke sekte.

Recentelijk beschuldigde actrice en ex-Scientology-aanhanger Leah Remini de organisatie in een achtdelige documentaire van seksueel en psychologisch misbruik. Scientology telt prominente leden zoals de filmsterren Tom Cruise, John Travolta en Elisabeth Moss.

De Scientologykerk beweert wereldwijd miljoenen leden te hebben, maar volgens onafhankelijke bronnen zouden er niet meer 30.000 tot 50.000 leden zijn, vooral in de Verenigde Staten.

In België wordt de beweging officieel als sekte bestempeld. Ook in Duitsland is Scientology als sekte aangemerkt en er zijn politici die oproepen de organisatie te verbieden. Volgens ex-aanhangers in Nederland telt Scientology in ons land tussen de honderd en tweehonderd leden.

  1. Lee Towers raakt kijkers in Sterren op Het Doek: ‘Liefdevol naar iéder mens’

    Lee Towers raakt kijkers in Sterren op Het Doek: ‘Liefdevol naar iéder mens’

    De laatste aflevering van Sterren op het Doek liet twitterende kijkers gisteravond diep geroerd achter. Ruim 850.000 mensen zagen een openhartige Lee Towers, die zich volledig openstelde voor presentator Özcan Akyol. Hij vertelde dat hij het gevoel heeft dat hij zijn eigen vader heeft gerehabiliteerd en legde uit waarom hij bij zijn optredens iedereen een hand geeft, van schoonmaakster tot beveiliger. ‘Mooie en wijze woorden van Lee Towers.’

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72936 stemmen