Volledig scherm
© EPA

Scientology-kerk begint eigen televisiekanaal

UpdateOnder toenemende kritiek is de Scientology-organisatie vandaag haar eigen televisiekanaal begonnen op platforms als Apple TV en Google Play.

De aankondiging van de vereniging suggereert dat Scientology wil reageren op herhaalde beschuldigingen van misbruik en haar eigen versie wil tonen. Scientology beschrijft zichzelf als een kerk, maar volgens critici is het een gevaarlijke sekte.

Recentelijk beschuldigde actrice en ex-Scientology-aanhanger Leah Remini de organisatie in een achtdelige documentaire van seksueel en psychologisch misbruik. Scientology telt prominente leden zoals de filmsterren Tom Cruise, John Travolta en Elisabeth Moss.

De Scientologykerk beweert wereldwijd miljoenen leden te hebben, maar volgens onafhankelijke bronnen zouden er niet meer 30.000 tot 50.000 leden zijn, vooral in de Verenigde Staten.

In België wordt de beweging officieel als sekte bestempeld. Ook in Duitsland is Scientology als sekte aangemerkt en er zijn politici die oproepen de organisatie te verbieden. Volgens ex-aanhangers in Nederland telt Scientology in ons land tussen de honderd en tweehonderd leden.

  1. ‘Netflix-serie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’
    Podcast

    ‘Net­flix-se­rie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’

    ‘Het probleem van Netflix is dat de seizoenen vaak heel kort zijn,’ vertelt seriefreak Kevin Goes in de nieuwste aflevering van de podcast Bingewatchers. ‘En dat is ook een van de minpunten van Space Force. Er had zoveel meer in die serie gezeten en nu hou je toch het gevoel dat er veel meer in gezeten had, ondanks de sterrencast met onder meer Steve Carrell (The Office), John Malkovich (The New Pope) en Lisa Kudrow (Friends)’