Volledig scherm
Carice poseerde gewillig voor de toegestroomde Amerikaanse pers © getty

'Seizoen 3 Game of Thrones wordt radicaal'

reportageCommotie alom maandagavond langs Hollywood Boulevard in Los Angeles. Hordes fans verzamelden zich aan de overkant van het Chinese Theatre voor de seizoenspremière van Game of Thrones 3. Bewapend met spandoeken en gesmeerde stembanden gilden ze hun idolen vanaf de andere kant van de weg toe. De acteurs en actrices uit Games of Thrones waren de beroerdste niet en beloonden hun fans met een knipoog of een handgebaar.

Volledig scherm
© AD.nl
Volledig scherm
© AD.nl/Suzanne Borgdorff

'Het derde seizoen wordt extreem', vertelt Jimmy, een fan die ondertussen naar de overkant tuurt als de cast van Game of Thrones arriveert. HBO start in de Verenigde Staten op 31 maart met uitzenden, een dag later volgt Nederland. 'Ik ben vooral benieuwd naar wat ze met de koningin gaan doen. Ik vond haar een hele goede rol hebben.', gaat de fan verder. Wat verwacht Jimmy van seizoen 3? 'Heel veel, het wordt radicaal!'

Knap
'Is Jon Snow al gespot?', vraagt hij zich hardop af. Even later klinkt het gegil van hoge vrouwenstemmen uit het publiek, die achter dranghekken is geplaatst. Jon Snow, een rol van de Britse acteur Kit Harington, arriveert. 'Ah, hij is zo knap', verzucht een Deense fan. Ze pakt haar camera en probeert zo ver mogelijk in te zoomen. Helaas draait Kit zich niet om waardoor enkel zijn rug is vast te leggen. 'Maar dat is ook mooi. Ik ben allang blij dat ik dit mag meemaken', zegt de Deense.

Nederlands tintje
De première had een Nederlands tintje met de komst van Carice van Houten, die in de serie vanaf het tweede seizoen de duistere priesteres Melisandre speelt. Vorig jaar maakte de actrice via AD.nl bekend dat ze in seizoen 3 weer terugkwam als de roodharige priesteres. Helaas voor de Nederlandse fans was ze slechts in vijf afleveringen te zien.

Als Carice arriveert vragen wat mensen zich dan ook af wie zij ook alweer is. Ze poseert gewillig voor de toegestroomde pers, geleid door haar manager. De actrice draagt een zwart jurkje met grijze tule. 'Yeah baby, wat lachjes hierheen. Carice ziet er goed uit!', gilt de pers. Er wordt ook gevraagd naar haar achternaam. 'Van Houten', antwoordt ze, met een Amerikaans accent.  

Bekijk hier hoe de avond op Hollywood Boulevard eruit zag.

poll

Van mij mag de Televizier-Ring naar

  • Zondag met Lubach (52%)
  • Expeditie Robinson (19%)
  • Beste Zangers (30%)
55856 stemmen