Volledig scherm
VLNR: Thomas Cammaert (Joop Admiraal), Noortje Herlaar (Liesbeth List), Maarten Heijmans (Ramses Shaffy) tijdens de castpresentatie van de nieuwe serie Ramses. © ANP/Kippa

Serie over Ramses Shaffy wint Prix Europa

De Nederlandse serie Ramses van AVROTROS heeft een Prix Europa gewonnen in de categorie miniseries. Dat laat regisseur Michiel van Erp weten via Twitter.

De Prix Europa wordt jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste Europese televisieproducties in een groot aantal categorieën. Van Erp twitterde een foto van de ceremonie, die plaatsvond in Berlijn.

'Prix Europa voor Ramses!', schreef de regisseur bij de foto. 'Zoooo trots.' Ook AVROTROS laat weten 'zeer vereerd' te zijn met de prijs.

De serie over Ramses Shaffy kreeg eerder dit jaar lovende kritieken. De hoofdrollen werden vertolkt door Maarten Heijmans, Noortje Herlaar en Thomas Cammaert. De reeks vertelt over het leven van de in 2009 overleden chansonnier.

Shaffy maakte in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw furore met zijn gezelschap Shaffy Chantant. Ook trad hij veel op met zijn grote liefde Joop Admiraal en zijn vriendin Liesbeth List.

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72893 stemmen