Volledig scherm
Bram van der Vlugt en Dick van den Toorn (zwarte piet). FOTO ANP

Sinterklaasrelletje: Bram van der Vlugt trekt toch zijn pak aan

Acteur Bram van der Vlugt nam dit jaar afscheid van zijn rol als Sinterklaas en gaf het stokje over aan acteur Stefan de Walle. Maar nu trekt Van der Vlugt toch zijn Sinterklaaspak aan om aan te schuiven bij Paul de Leeuw in zijn VARA-programma Pau!l, waarmee hij zijn Sinterklaasafspraak lijkt te schenden.

Volledig scherm
Stefan de Walle. © ANP
Volledig scherm
Bram van der Vlugt © ANP

De 'officiële' Sinterklaas doet naast de intocht en het Sinterklaasjournaal alle programma's van de publieke omroep. Dit om verwarring onder kinderen over meer dan één tv-Sint te voorkomen.

Volgens Novum-nieuws houdt de publieke omroep zich formeel op de vlakte over de situatie. De NTR, die het Sinterklaasjournaal uitzendt, spreekt van een overgangssituatie.

Middels een ingepast Sinterklaasjournaal in mei werd bekendgemaakt dat Bram van der Vlugt zijn werkzaamheden als Sinterklaas neerlegt en vanaf dit jaar de taken van de goedheiligman worden vervuld door Stefan de Walle (45). De Walle geniet bij het grote publiek de meeste bekendheid als zoon Kees uit Flodder maar maakte zich de laatste jaren vooral verdienstelijk in het theater, waarvoor hij meerdere prijzen kreeg. Van der Vlugt speelde van 1986 tot dit jaar de Sint.

Volledig scherm
Sinterklaas tijdens de intocht dit jaar. © anp

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72513 stemmen