Volledig scherm
© thinkstock

Stegeman komt met programma over stalken

Alberto Stegeman is vanaf zondag op SBS6 te zien in zijn nieuwe programma Gestalkt. De presentator zei in RTL Late Night dat hij zich ervoor heeft beziggehouden met mensen die anderen voortdurend bellen, e-mailen, bedreigen en op andere manieren lastigvallen.

 
Veel vrouwen zijn bang de deur uit te gaan, hebben angst om vermoord te worden. Omdat het vaak om exen gaat, wordt de politie er minder snel bijgehaald.
Alberto Stegeman
Volledig scherm
© ANP

'In Nederland zijn niet zo veel cijfers over stalken bekend. In Amerika is 1 procent van de bevolking weleens slachtoffer geweest van stalken. Het zijn voornamelijk vrouwen', zei hij. 'Het gaat om mensen die niet accepteren dat liefde voorbij is, maar het gebeurt ook uit wraak en dan gaat het heel erg ver.'

Ongewenste bestellingen
Stegeman hielp onder meer een vrouw die meer dan vierhonderd ongewenste bestellingen voor haar deur zag worden afgeleverd. De politie kon de zaak niet oplossen omdat er geen bewijs was. Alberto lukte dat toch te vinden en de dader te achterhalen.

De presentator hoopt dat mensen dankzij zijn programma stappen ondernemen om stalken tegen te gaan. 'Ik denk dat stalken een onderschat probleem is. Veel vrouwen zijn bang de deur uit te gaan, hebben angst om vermoord te worden. Omdat het vaak om exen gaat, wordt de politie er minder snel bijgehaald.'