Volledig scherm
© thinkstock

Stegeman komt met programma over stalken

Alberto Stegeman is vanaf zondag op SBS6 te zien in zijn nieuwe programma Gestalkt. De presentator zei in RTL Late Night dat hij zich ervoor heeft beziggehouden met mensen die anderen voortdurend bellen, e-mailen, bedreigen en op andere manieren lastigvallen.

 
Veel vrouwen zijn bang de deur uit te gaan, hebben angst om vermoord te worden. Omdat het vaak om exen gaat, wordt de politie er minder snel bijgehaald.
Alberto Stegeman
Volledig scherm
© ANP

'In Nederland zijn niet zo veel cijfers over stalken bekend. In Amerika is 1 procent van de bevolking weleens slachtoffer geweest van stalken. Het zijn voornamelijk vrouwen', zei hij. 'Het gaat om mensen die niet accepteren dat liefde voorbij is, maar het gebeurt ook uit wraak en dan gaat het heel erg ver.'

Ongewenste bestellingen
Stegeman hielp onder meer een vrouw die meer dan vierhonderd ongewenste bestellingen voor haar deur zag worden afgeleverd. De politie kon de zaak niet oplossen omdat er geen bewijs was. Alberto lukte dat toch te vinden en de dader te achterhalen.

De presentator hoopt dat mensen dankzij zijn programma stappen ondernemen om stalken tegen te gaan. 'Ik denk dat stalken een onderschat probleem is. Veel vrouwen zijn bang de deur uit te gaan, hebben angst om vermoord te worden. Omdat het vaak om exen gaat, wordt de politie er minder snel bijgehaald.'

  1. Ophef om Tooske die Dancing with the Stars moet verlaten: ‘Tijd om te boycotten’
    Video

    Ophef om Tooske die Dancing with the Stars moet verlaten: ‘Tijd om te boycotten’

    Tooske Ragas werd de afgelopen weken bestempeld als de gedoodverfde winnares van Dancing with the Stars, maar gisteravond kwam aan haar dansavontuur abrupt een einde. De blondine moest, tegen alle verwachtingen in, het RTL-programma verlaten. Dat zorgde voor veel verontwaardiging bij zowel de jury als de kijkers thuis. ‘Ongelooflijk, ik hoop dat alle dansliefhebbers afhaken bij dit programma na deze blamage'.

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (14%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72100 stemmen