'Stoom afblazen? Rochel en doe de Macarena'

ColumnQ-Music deejay Eva Koreman gaat, naast haar huidige werkzaamheden voor het radiostation, een aantal maanden haar hoogzwangere collega Patricia van Liemt vervangen. Patricia is de vaste sidekick van Jeroen van Inkel. Voor AD.nl schrijft Eva twee keer per week een column over deze enerverende periode. Vandaag over haar bezoek aan Koffietijd in verband met Internationale Vrouwendag.

Volledig scherm
© Q-Music
 
Vrouwendag: Onze mannelijke collega's mogen iets voor zichzelf gaan doen...

Voordat het middagshowgeweld maandag losbarst, moet er eerst een andere taak worden volbracht. Vandaag is het Internationale Vrouwendag en neem ik, samen met Patricia van Liemt en Kristel van Eijk, de zender over. Onze mannelijke collega's mogen dan iets voor zichzelf gaan doen. Een bijzondere dag voor ons en dat mochten we bij  het TV-programma Koffietijd komen toelichten.
 
Met slechts twee en een half uur slaap achter de kiezen (ik heb vannacht nog een keer mijn nachtprogramma gepresenteerd) ben ik lichtelijk verdwaasd naar de Koffietijd-villa gereden in Eemnes. Vrijwel meteen werden we de visagie integakeld. Binnen no-time was er geen spoor meer van mijn wallen te bekennen en zag ik er uit als de zus van Menno Buch. Prima.
 
Ik was niet geheel op mijn gemak, maar dat gevoel verdween als sneeuw voor de zon toen de leader ingestart werd. Dat is geheel te wijten aan de hoogstvriendelijke presentatrices. Pernille la Lau deed op de ietwat lullige muziek stiekem een raar dansje. Waarop Loretta Schrijver heel hard begon te rochelen en haar neus op te halen. Leadermuziek afgelopen. Camera's draaien. Live. Twee uitgestreken gezichten en normaal doen. Ik moest er om lachen.
 
Uiteindelijk ging het best goed, het was een geanimeerd gesprek. Ik vond het vooral fijn dat we iets hebben kunnen vertellen over de reclamezendtijd die we vrijdag weggeven aan Hivos, MamaCash en Plan, drie organisaties die goed werk doen op het gebied van vrouwenrechten in binnen- en buitenland.
 
Eenmaal van de cameraschrik bekomen liep ik 's middags vredig de radiostudio binnen. In elke hoek een webcam, zodat alles wat op Internationale Vrouwendag gebeurt minutieus vastgelegd kan worden. Gelukkig heb ik van Pernille en Loretta een belangrijke tip gehad. Kijk dus vandaag niet raar op als je me tijdens de muziek de Macarena ziet doen terwijl ik de grond onderrochel. Dan moet ik gewoon even stoom afblazen.

Groet, Eva

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72440 stemmen