Volledig scherm

Team Trijntje overheerst in eerste aflevering The Voice

TVOHTrijntje Oosterhuis heeft haar stempel gedrukt op het derde seizoen van The Voice of Holland. In de eerste aflevering van de populaire talentenjacht greep Marco Borsato naar zijn hart en smeekten Nick & Simon om de terugkeer van Angela Groothuizen. Het is duidelijk: nieuw zangtalent kiest maar wat graag voor team Trijntje.

Volledig scherm
© Foto's: RTL
Volledig scherm
Leona Philippo
Volledig scherm
Enthousiasme na het optreden van Leona

170 kandidaten werden geselecteerd uit duizenden aanmeldingen om deel te nemen aan de audities. Bij 106 kandidaten draaiden geen van de stoelen zich om. Het talent dat wel op het enthousiasme van Marco Borsato, Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis en Roel van Velzen kon rekenen oefent nu voor de 'battles'.

Warme stoel
Trijntje Oosterhuis vervangt 'moeder van The Voice' Angela Groothuizen. 'Angela's stoel is nog warm, ze heeft echt iets moois neergezet', liet Trijntje over haar voorganger los tijdens de persconferentie van The Voice 3. Maar veel zangtalenten willen verder komen met Trijntjes deskundigheid en dat werd duidelijk tijdens de eerste aflevering. Woensdag wisten we al te melden dat Leona Philippo, Sandra van Nieuwland en Maame Joses het podium zouden betreden.

Voor Leona, achtergrondzangeres van Trijntje en met een hanenkam vol dreads, draaiden alle stoelen om. Nadat Trijntje de kandidaat had bestempeld als 'diva' kwam de uitslag: Leona werd de eerste zangeres in team Trijntje.

Volledig scherm
Pip Whien
Volledig scherm
Maame Joses

Out of the box
Daarna volgde kersverse vader Pip Whien. Hij deed eerder mee aan de eerste editie van TVOH, maar haalde toen de volgende ronde niet. Trijntje drukte, als enige, bij de laatste seconden van Pips auditie op de knop. 'Er schuilt een soort Danny de Munk in jou'. Bij moeder Sandra draaiden wel alle stoelen om, maar zij koos ook voor Trijntje. 'Ik denk dat ik veel van haar kan leren'.

Wie koos er niet voor Trijntje? De 31-jarige Maame (met een moeder uit Ghana en een vader uit Nigeria) zette een verrassende stap. 'Ik ga out of the box en kies voor Nick & Simon'. De Engelse Katty Heath, vriendin van de Nederlandse 11 jaar oudere Cas, koos uiteindelijk voor VanVelzen. Hij vond haar optreden 'magical'.

Volledig scherm
Sandra van Nieuwland
Volledig scherm
Katty Heath
Volledig scherm
Niña van Dijk
Volledig scherm
Laurrhie Brouns

Hoge hakken
Ook de zusjes Niña en Djem van Dijk, bekend van de Nederlandse band Treble, durfden een auditie aan. Voor Djem werd niet gedrukt, Nina koos uiteindelijk voor de expertise van Marco. 'Ik ga het met je zus off screen goedmaken', riep hij richting de zangeres. En daarmee kwam alles uiteindelijk toch nog goed.

Voor Laurrhie drukten alle juryleden. De kandidate maakte vlak voor haar auditie een valpartij op hoge hakken, maar dat maakte haar performance niet minder goed. VanVelzen bestempelde haar optreden als 'de allerleukste tot nu toe'. De keuze was voor Laurrhie niet gemakkelijk, maar ook zij ging voor Trijntje. De teller voor team Trijntje kwam daarmee op vier.

Nick & Simon reageerden bedrukt: 'Ze heeft veel te veel kandidaten voor onze neus weggekaapt'. En Trijntje? 'Volgens mij zijn ze (doelend op haar collega's, red.) een beetje bang voor me, of niet?'

Volledig scherm