Volledig scherm
Parastoo © Vijf.be

'Temptation' Parastoo worstelt met depressie: Ik verloor mezelf

Op tv komt ze over als een wilde losbol, maar in het echt is Parastoo een meid met een klein hartje. Ze worstelt met een depressie. ,,Ik slik nu antidepressiva en angstremmers. Én slaappillen. Zonder doe ik geen oog dicht", vertelt de Temptation Island-deelneemster openhartig in het Vlaamse tijdschrift Dag Allemaal.

Quote

Ik dronk mezelf helemaal lazarus

Parastoo

,,Ik ben m'n zelfcontrole helemaal verloren. Weet je, 'Temptation Island' is als een luxueuze gevangenis, waar alles kan en mag. Ik heb dingen gedaan die ik me zelfs niet meer kan herinneren. Toen ik mezelf bezig zag op tv, was ik zo kwaad. Hoe kon ik mezelf al zo verliezen op dag één? Ik schrik er dan ook niet van dat mensen zo tekeergaan over mij", tekent het blad op uit de mond van  de verleidster.

Op het eiland greep Parastoo weer naar de drank, iets waar ze voorheen mee had afgerekend. ,,Ik dacht dat ik me herpakt had. Ik verzorgde mezelf, sportte veel, verloor mezelf niet meer in drank en drugs. Maar op het eiland ben ik opnieuw begonnen met drinken. Die eerste nacht ben ik er direct in gevlogen, ik dronk mezelf helemaal lazarus. En dat patroon heb ik de elf daaropvolgende dagen aangehouden. Ontbijtje nemen en hupsakee: aan de drank."

Verslavingsgevoelig


Ook het drugsgebruik blijft een moeilijk onderwerp voor de brunette. Zo bekent ze dat haar vader een drugsverslaafde was. ,,Die gevoeligheid voor verslavingen heb ik van hem meegekregen. Ik ben er erg vroeg mee begonnen. Toen ik veertien was, rookte ik al marihuana. Niet veel later gebruikte ik harddrugs. Drugs maken me kalm, en leuker in de omgang. Ik hou ervan om de realiteit te ontvluchten."

Ondertussen doet ook het gerucht de ronde dat Parastoo transgender is. Iets waar ze heel veel moeite mee heeft. ,,Een  krant somde zelfs redenen op waarom ik vroeger een man was. Mijn schouders, mijn kaaklijn, de manier waarop ik loop... Te mannelijk in hun ogen. Vernederend, zeker als je weet hoeveel ik met mijn uiterlijk bezig ben. Huilend heb ik aan m'n vrienden gevraagd of ik echt op een man lijk. Dit alles heeft mijn depressie alleen maar erger gemaakt. Ik slik nu antidepressiva en angstremmers. Én slaappillen. Zonder doe ik geen oog dicht."

Quote

Huilend heb ik aan m'n vrienden gevraagd of ik echt op een man lijk

Parastoo