Volledig scherm
Trijntje heeft plaats genomen op de stoel van Angela Groothuizen © RTL

The Voice 3: Vooruitblik op 'beste programma ooit gemaakt'

Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL Nederland, verbleef op Ibiza toen hij een sms'je van John de Mol kreeg. 'Dit is het beste programma wat ik ooit heb gemaakt', stond erin. De Mol doelde op een nieuw seizoen van The Voice of Holland, dat vanaf vrijdag wordt uitgezonden op RTL4. Het succesvolle format wordt verder aangescherpt, Trijntje Oosterhuis is toegevoegd aan de jury en het Nederlands zangtalent raakt niet op. AD.nl blikt alvast vooruit.

Volledig scherm
De jury van The Voice blijft enthousiast over nieuw talent © RTL
Volledig scherm
Marco, Trijntje, Nick & Simon en Roel tijdens de perspresentatie © Suzanne Borgdorff

'Hoe is het in hemelsnaam mogelijk?', vroeg Galjaard zich af na het zien van zo veel talent en de interactie tussen Trijntje Oosterhuis en de huidige juryleden Marco Borsato, Nick & Simon en Roel van Velzen. 'De coaches zijn duidelijk gegroeid', laat hij weten tijdens de najaarspresentatie van RTL in Hilversum.

Nieuw
Wat is er nieuw in The Voice of Holland 3? De draaiende stoelen van de coaches zullen na de auditerende ronde ook een rol gaan spelen in 'The Battle'. 'Als we tijdens de battles twijfelen krijgen we advies van onze hulpcoaches', aldus Marco Borsato. Wat er tijdens de liveshows verandert kan niemand nog verklappen. 'De laatste briefing volgt nog'. Wel is zeker dat de finale van The Voice 3 wordt uitgezonden op 14 december. Dan zal de opvolger van Ben Saunders en Iris Kroes worden aangewezen.

Van de 170 kandidaten (na duizenden aanmeldingen) werd 106 keer 'nee verkocht'. In de eerste aflevering komen in ieder geval drie talenten voorbij die wel door zijn: Leona Philippa, Sandra van Nieuwland en Maame Joses. Leona werkte als achtergrondzangeres van Trijntje en werd na haar auditie volop geprezen. Marco gilt uit: 'Ik vind je het einde!' en Trijntje geeft Leona het predicaat diva. De 35-jarige Sandra heeft drie kinderen en durfde daarom nu pas aan The Voice deel te nemen. Zij lijkt een klik te hebben met VanVelzen (hij komt ook uit Delft en woont in Haarlem), maar kiest uiteindelijk voor de expertise van Trijntje. 'Ik denk dat ik veel van haar kan leren'.

Volledig scherm
Sandra van Nieuwland denkt veel van Trijntje te kunnen leren © RTL

'Out of the box'
De 31-jarige Maame heeft twee passies: haar dochter en haar gitaar. 'Beeldschoon', klinkt het uit Marco's mond na de auditie. Als Trijntje het nummer 'Fragile' inzet zingt Maame mee. 'Heb ik nu zojuist met Trijntje Oosterhuis gezongen?', roept ze uit. Kiest Maame ook voor het nieuwe jurylid? Verrassend gezien niet, want de zangeres wil 'out of the box'. Nick & Simon springen op als Maame voor de Volendammers kiest.

Tenslotte wordt tijdens de perspresentatie aan Marco gevraagd of hij Angela Groothuizen mist. 'Ik heb hier te maken met alfamales, haantjes', doelend op Nick & Simon en VanVelzen. 'Angela speelt het spel niet, zij is de moeder van The Voice. Maar Trijn is warm en goudeerlijk'.

Volledig scherm
Maame Joses denkt 'out of the box' © RTL
Volledig scherm
© Suzanne Borgdorff