Volledig scherm
Tim deelde de punten uit met een grote glimlach © Eurovision Songfestival

Tim 'the hot Dutch guy' Douwsma wordt er verlegen van

Zanger Tim Douwsma is overdonderd door de aandacht die hij krijgt nadat hij namens Nederland de punten mocht uitdelen in de finale van het Eurovisie Songfestival. De blonde Fries ontvangt op Twitter liefdesverklaringen van over de hele wereld.

In Nederland heeft Tim al jaren een groeiende fanclub, want in 2007 deed hij mee aan So You Wanna Be a Popstar. Daarna volgen een filmrol in De Hel van '63, singles met Monique Smit en presentatiewerk voor kinderprogramma's van de AVRO.

Nu gaat zijn blije gezicht de hele wereld over.

Douze points
Even na middernacht deelt Tim vanuit Hilversum netjes acht punten aan Zweden, tien punten aan Noorwegen en 12 punten aan Oostenrijk uit.

Kort daarna druppelen wat reacties binnen op Twitter. 'Jij maakt het Eurovisie zo veel keer beter', 'door jou wil ik verhuizen naar Nederland', 'jij gaat heel veel toeristen naar Nederland brengen' en 'ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik je heb ingesteld als mijn achtergrond op mijn computer', krijgt Tim naar zijn hoofd.

Even later staat de zanger bekend als 'the Dutch hot guy'. 'Word bestormd met berichten uit heel Europa! Niet normaal! Verlegen', merkt Tim tussen de commotie door op. Hij bedankt ook zijn nieuwe fans die hem een mail sturen. 'Dank je wel, het is ongelooflijk.'

Inmiddels is 'Tim Douwsma' trending topic in Nederland en is @thehotdutchguy een nieuwe gebruiker op Twitter. Daar gaat de lofzang voor Tim nog even door.