Volledig scherm
Radio 2 dj Bert Haandrikman brengt zijn stem uit in het Top 2000 Café bij Beeld en Geluid. © ANP

Top 2000 wordt nek-aan-nekrace

Wordt het weer de Bohemian Rhapsody van Queen of lukt het Hotel California van The Eagles om dit jaar de hoogste positie van de Top 2000 te bezetten? Vrijdag op de Top 2000 Stemfinaledag zijn beide kanshebbers in een nek-aan-nekrace verwikkeld, meldt Radio 2 op basis van de uitgebrachte stemmen.

Een woordvoerster van Radio 2 meldt dat de strijd om de nummer 1-positie superspannend is. Maar er zijn ook nummers die zich in de gevarenzone bevinden. Onder meer Daniël van Elton John, Happy Christmas van John Lennon en My Girl van The Temptations dreigen af te vallen.

Ongeveer een derde van het recordaantal stemmers stemt dit jaar voor het eerst, zowel jongeren als 55-plussers. Hans Schiffers, hoofd stembureau, voorspelt dat er dit jaar een recordaantal nieuwe binnenkomers in de lijst terechtkomen.

De stembussen zijn nog tot 19.00 uur open. Radio 2 zendt de hele dag live uit vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid. Ieder uur schuift in de studio een BN'er aan. De Top 2000 wordt van eerste kerstdag tot en met oudejaarsdag uitgezonden.