Trijntje bij repetitie in zwarte jurk met naveldiep decolleté

VideoTrijntje Oosterhuis neemt namens Nederland deel aan het Eurovisiesongfestival in een zwarte strakke jurk met diep decolleté. Ook wordt de vertolking van 'Walk Along' een grote lichtshow. Dit is duidelijk geworden tijdens de eerste repetitie in de Wiener Stadthalle in Wenen.

Volledig scherm
© Eurovision

Poll

Wat vind jij van Trijntjes outfit op het Songfestival?

 • Kan ermee door (16%)
 • Foeilelijk (37%)
 • Prachtig (31%)
 • Te bloot (16%)
14546 stemmen

Uit de repetitie blijkt verder dat regisseur Hans Pannecoucke, die vorig jaar ook de regie deed van The Common Linnets, heeft gekozen voor veel grafische beelden. Op het grote scherm wordt onder andere een lopende man en een zoenend stel, afgewisseld met blauw/groene en rood/oranje kleuren, getoond.

In tegenstelling tot het lichtspektakel achter haar, doet Trijntjes verschijning erg donker aan. Ze staat stokstijf op het podium en ook de vier achtergrondzangeressen, gestoken in creaties van ontwerper Bas Kosters, bewegen niet. Trijntjes gitzwarte jurk, die is ontworpen door Tycho Boeker, reikt tot net over de knie en heeft een ingeknipt decolleté. De creatie wordt bij elkaar gehouden door een huidkleurige stof op de buik. De stylisten van Trijntje hebben ook gekozen voor een netpanty en een zwarte sluier die haar gezicht bedekt.

Boeker ontwierp eerder kleding voor De Toppers (Gerard Joling, Rene Froger en Jeroen van der Boom) en Kim-Lian van der Meij, die in 2012 de finale van het Junior Eurovisie Songfestival presenteerde in een zogenaamde ijsjurk.

Gewaagd
Over het geheel zijn de meningen verdeeld. Songfestivalkenner Cornald Maas is erg enthousiast over Trijntjes zangprestaties. Hij noemt haar 'vocaal ijzersterk'. Over de outfit twittert hij: ,,Uhm... Gewaagd''. Volgens Maas flirt Trijntje met de camera. ,,Ze legt -deels in blacklight- de liefdesverklaring af aan de cameraman die de steadycam 'bespeelt'.''

De bloggers van Wiwibloggs, die de acts elk jaar gedetailleerd onder de loep nemen, steken hun mening niet onder stoelen of banken. ,,De zang is redelijk sterk, maar ze ziet eruit als een sletterige weduwe. Ze zullen dat echt moeten veranderen, anders wordt ze niet gekwalificeerd. Het lijkt alsof ze rouwt om een verbroken relatie.''

De tweede repetitie staat voor vrijdag gepland en maandag 18 mei mag ze nogmaals oefenen voor de grote show. Trijntje neemt met Walk Along deel aan de eerste halve finale op 19 mei. Als ze doorgaat naar de finale, moet ze op 23 mei nogmaals optreden.

Lees hier alles over het Songfestival.

Volledig scherm
© Eurovision
Volledig scherm
Trijntje tijdens de eerste repetitie. © Periscope
Volledig scherm
© Eurovision
 1. Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers
  PREMIUM

  Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers

  Niet The Voice of Holland, niet Holland's Got Talent en ook niet een andere talentenjacht, maar Beste Zangers is het programma om te scoren als artiest. Glennis Grace gaf haar ingedutte carrière een nieuw leven met een dikke nummer 1-hit, André Hazes stapte voor het eerst uit de schaduw van zijn beroemde vader en Davina Michelle werd de succesvolste vrouwelijke artiest ooit in de Nederlandse Top 40. Het zangprogramma van de AvroTros kan met recht een hitmachine worden genoemd.