Volledig scherm
Natasja Froger. ©ANP

'Tv-programma verprutst Tilburgs huis'

UpdateEen gezin in Tilburg kreeg bij de verbouwing van hun woning de broodnodige hulp van Natasja Froger en haar klusteam van het RTL-programma Welcome Home. Wat een opknapbeurt had moeten zijn, draaide echter uit op een gigantische teleurstelling.

Bewoonster Mieke kon de hulp van het televisieprogramma zo goed gebruiken. De vrouw besloot drie jaar geleden een tweede hypotheek te nemen om haar schattige huisje in het centrum van Tilburg op te knappen, maar vlak voor de verbouwing ontdekte ze dat haar zoon Martijn verslaafd was aan drugs. Om hem af te laten kicken besteedde ze de volledige hypotheek aan Martijn en zijn verslaving. Geld voor de verbouwing was er niet meer.

Prutswerk
Het klusprogramma van presentatrice Natasja Froger werd ingeschakeld, maar volgens buurtbewoonster Marjet Pals leverde die prutswerk af en zitten de bewoners nu in hun maag met de verbouwing. 'De rode verf zit op de voordeur van de woning alsof die er met een tuinslang is opgespoten', schrijft het Brabants Dagblad. 'Binnen zit de vloer vol met verfplekken, daarboven zit een lichtspotje dat met karton haastig is dichtgemaakt. Een waterkraan zit zo dicht tegen de muur dat die amper open kan worden gedraaid', aldus de krant nog.

Mieke en haar familie doen er zelf het zwijgen toe. Ze willen wel praten, maar zijn door het productiebedrijf Blue Circle contractueel verplicht niks te zeggen. Buurtbewoonster Pals zwijgt echter niet: 'Ik heb buurtbewoners en vrienden gezien die naderhand kwamen kijken en moesten huilen. Omdat de bewoners nog slechter af zijn dan voor de opknapbeurt. Nadat de filmploeg weg is, worden de bewoners aan hun lot overgelaten, terwijl er nog een hoop werk en kosten aan het huis zijn.'

RTL betreurt de zaak
RTL betreurt de zaak en laat weten dat het productiebedrijf Blue Circle de schade gaat herstellen. 'De bedoeling is dat we een paleisje afleveren; een schot in de roos', zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant.

Presentatrice Natasja Froger kan zich niet vinden in de kritiek op haar werk. 'Ik ben heel verdrietig. 105 man die voor deze lieve mensen hebben gewerkt, krijgen op deze manier een trap na. We hebben ons dag en nacht voor deze familie ingezet. Iedereen was blij. Echt heel verdrietig, vooral voor de kinderen van Mieke', zegt Natasja in een reactie tegen Shownieuws.