Van Hanegem neemt Derksen 'in de zeik' met parodie

Willem van Hanegem heeft Johan Derksen goed in de maling genomen. De voormalig voetbalicoon heeft een reclamespot opgenomen met Sport1, een parodie op de reclame van de NL Energie waarin Derksen acteert.

'Hele volksstammen worden in de maling genomen door van die voetbalpraatprogramma's, dat vind ik echt verbijsterend. Zeventig procent van de voetballiefhebbers kijkt niet naar ónze toppers in het buitenland. Die missen week in, week uit, Europees topvoetbal!', prijst Van Hanegem, werkzaam bij Sport1, de betaalzender de hemel in, met een knipoog naar de NL Energie-reclame. 'Wakker worden mensen!'

Derksen won in 2011 met het programma Voetbal International (VI) van RTL de TelevizierRing en greep net naast de prijs van mannelijke tv-persoonlijkheid. Door zijn deelname aan de reclame werd hij onlangs echter 'beloond' met de Loden Leeuw, voor een bekende Nederlander die aan de irritantste tv-reclame in 2011 heeft meegewerkt.

Van Hanegem schoof vanavond voor de tweede keer dit jaar aan bij VI, nadat hij maandenlang niet meer wilde komen. De Kromme leefde in onmin met Derksen. Onlangs legden de twee hun ruzie bij.