Videobeelden van werkend prototype iPhone 5 uitgelekt

Op het internet zijn videobeelden verschenen van wat een prototype van de iPhone 5 zou zijn, de nieuwe smartphone van Apple die nog steeds niet officieel aangekondigd is. Het lijkt om een werkende versie te gaan van het toestel, dat in handen zou zijn gevallen van een Amerikaan, meldt Tweakers.net.

De man maakte naast de video ook foto's en een vergelijking met de 4S, maar geraakte niet voorbij het opstartscherm. De iPhone vraagt namelijk om een aansluiting met iTunes, maar de bezitter zou geen datakabel hebben, waarschijnlijk omdat de nieuwe iPhone een nieuw type aansluiting heeft.

Niet eerste keer
Er is wel vaker beeldmateriaal opgedoken van een onaangekondigde iPhone, maar niet eerder werd een toestel getoond dat aangezet kan worden. Zo werd eerder al bekend dat de vijfde iPhone-generatie ongeveer 7,1mm dik zal zijn, aanzienlijk dunner dan de 9,3mm van de 4S. De nieuwe iPhone is tevens langer en heeft waarschijnlijk een 4 inch-scherm met een resolutie van 1136x640 pixels.

Aankondiging
Apple kondigt de nieuwe iPhone vermoedelijk op 12 september aan, waarna de smartphone op 21 september in onder meer de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland moet uitkomen. Een release in België en Nederland zou op de planning staan voor begin oktober, maar de prijzen zijn nog niet bekend.