Wat is er zo goed aan Niels Geusebroek?

ColumnDe coaches mogen dan verrast zijn dat Wouter Vink zover komt in The Voice (en laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk razend knap dat een aardrijkskundeleraar zich staande weet te houden tussen professionele musicalacteurs en zangers die al min of meer een carrière achter de rug hebben), maar ik verbaas me persoonlijk over het gemak waarmee Niels Geusebroek elke ronde overleeft.

Volledig scherm

Of beter gezegd: ik breek er al weken mijn hoofd over. Die superlatieven van de coaches na elk optreden, kijkers die met hem weglopen en hem rechtstreeks naar de halve finale sturen. Hij stond gisteren notabene op 3 in iTunes met zijn vertolking van Old & Wise. Ik snap het niet. Wat is er zo goed aan hem? Wat maakt hem zo bijzonder?

In de hoop op een antwoord heb ik inmiddels alle Youtube-filmpjes, clips en fragmenten van de voormalig Silkstone-zanger bekeken die ik kon vinden. Maar helaas, ik kan 'het' niet ontdekken. Hij raakt me, maar niet op een positieve manier. Waar Charly met zijn optreden een glimlach op mijn gezicht tovert, krijg ik praktisch ijs op mijn rug van Niels' schelle stemgeluid. Zijn optredens hebben voor mij steevast iets vervreemdends. Wat hoor ik nou niet dat schijnbaar iedereen in vuur en vlam zet? Wie legt het me uit?

Nu geef ik onmiddellijk toe dat ik een weinig verheffende muzieksmaak heb. Iedereen in mijn omgeving zal dat ook onmiddellijk beamen. Ik ben meer van Gerard Joling dan van Sting, hoor liever Lady Gaga dan, zeg, Alicia Keys. Ik houd van bombast, van show. Daarom vind ik Paul Turner ook zo leuk, al viel zijn optreden vrijdag - eerlijk is eerlijk - behoorlijk tegen.

Mijn antipathie tegen Niels zal ongetwijfeld dan ook te maken hebben met de keuze van de, in mijn ogen, wat zeurderige, sombere nummers. De enige keer dat ik opveerde toen hij zong, was tijdens zijn battle met Jenny: Sex On Fire, bijna letterlijk overigens, want de dierlijke aantrekkingskracht tussen die twee spatte van het scherm.

Nu ik er zo eens over nadenk, ja, toen had-ie wel wat. Dus wie weet is er nog hoop. Beste Niels, als je voor de halve finale voor de verandering eens een iets vrolijker nummer kiest, misschien kun je mij vanaf dat moment ook in je kamp met fans scharen!

Reageren op The voice of Angela? angela@ad.nl

  1. Anouk slaat terug na kritiek op hardheid: 'Zeurende hoeren'
    Catfight

    Anouk slaat terug na kritiek op hardheid: 'Zeurende hoeren'

    Het vertrek van Kira Dekker uit The voice of Holland loopt uit op een online catfight tussen de Groningse zangeres en coach Anouk. De rockdiva haalt op Instagram hard uit naar de singer-songwriter, die na haar vertrek uit de RTL4-talentenjacht grappend twitterde dat ze chocolade ging eten en het Anouks schuld zou zijn als ze daar dik van wordt. ,,Het is niet mijn schuld, you stopt het zelf in your mond'', sneert Anouk terug.

poll

Van mij mag de Televizier-Ring naar

  • Zondag met Lubach (52%)
  • Expeditie Robinson (19%)
  • Beste Zangers (30%)
55856 stemmen