Met Disney+ gaat het goed, maar door het coronavirus zijn alle pretparken van The Walt Disney Company momenteel voor onbepaalde tijd gesloten.
Volledig scherm
Met Disney+ gaat het goed, maar door het coronavirus zijn alle pretparken van The Walt Disney Company momenteel voor onbepaalde tijd gesloten. © AP

Wereldwijd 50 miljoen abonnees voor Disney+

De streamingservice die Disney afgelopen najaar lanceerde, heeft nu 50 miljoen abonnees. Dat heeft de entertainmentgigant woensdag bekendgemaakt.

Voor de start van Disney+ gaf het bedrijf aan dat het op 60 tot 90 miljoen abonnees in 2024 mikte. Dat doel lijkt nu binnen handbereik te liggen, ook omdat de streamingservice nog niet in alle landen beschikbaar is. Disney+ werd in november gelanceerd in de VS, Canada en Nederland, waarna Australië en Nieuw-Zeeland volgden. De afgelopen weken is de dienst ook van start gegaan in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en India.

Disney+ biedt abonnees toegang tot de enorme bibliotheek aan films en series uit de stal van The Walt Disney Company, waar ook onder meer Pixar, Marvel, Star Wars-producent Lucas Film en National Geographic onder vallen. Het bedrijf heeft ook nieuwe content gemaakt voor de service, vooral Star Wars-serie The Mandalorian bleek daarbij zeer populair.

In de podcast Bingewatchers worden series van allerlei platformen besproken, waaronder Disney+:

  1. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
    TV-SHOW NL NA CORONA

    Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

    Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.