Will ruimt bommen, ik verzin Glittervrijdag

ColumnQ-Music deejay Eva Koreman gaat, naast haar huidige werkzaamheden voor het radiostation, een aantal maanden haar hoogzwangere collega Patricia van Liemt vervangen. Patricia is de vaste sidekick van Jeroen van Inkel. Voor AD.nl schrijft Eva twee keer per week een column over deze enerverende periode. Vandaag over het briljante concept van Glittervrijdag.

Volledig scherm
© Q-Music
 
Waar de een zich bezighoudt met het ontmantelen van bommen en het redden van levens, verzint de ander iets als Glittervrijdag.
Eva Koreman

Als het gaat om defensie ben ik doorgaans nogal kort door de bocht. Ik roep dan iets over het repressieve apparaat, de JSF en over bezuinigingen. Woensdagmiddag hadden Jeroen en ik iemand van de Explosieven Opruimings Dienst te gast in 'Ask Me Anything'.

Will Meurer heeft een beroep waar ik me moeilijk mee kan vereenzelvigen. Hij vertelde over een collega die zijn arm verloor bij het flitspaalincident bij Voorschoten. Ook hoorden we over het gekapseisde veer bij Zeebrugge in 1987, waar hij zelf als duiker tussen tweehonderd dode lichamen zwom.

Om eerlijk te zijn had ik er niet bij stilgestaan wat defensie precies allemaal doet in Nederland, doorgaans onzichtbaar. Vond ik het eerder vanzelfsprekend dat het een sluitpost van de rijksbegroting is, denk ik daar nu genuanceerder over.

Waar de een zich bezighoudt met het ontmantelen van bommen en het redden van levens, verzint de ander iets als Glittervrijdag. Ieder z'n expertise. Deze week heb ik een mailtje naar al mijn collega's gestuurd met het verzoek aanstaande vrijdag allemaal in glitterpak naar keuze te verschijnen. Er zijn maar weinig gelegenheden waar dat kan.

Waarom dan niet op werk? Jeroen vond het leuk om er ook op de radio iets over te zeggen. Ik kreeg welgeteld zes enthousiaste reacties van luisteraars. Of het ooit net zo ingeburgerd zal raken als rokjesdag valt nog te bezien, maar een mens moet groot dromen. Ondertussen blijf ik hopen op een zee van pailletten bij zelfs de grauwste kantoren.

Will Meurer overweegt nog of hij Glittervrijdag ook zal introduceren bij de EOD.

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72499 stemmen