Volledig scherm
Jaap en zijn vriendin Bo, na het winnen van X Factor in mei 2010. © ANP

X Factor-winnaar Jaap Reesema wordt pizzabakker

Zanger Jaap Reesema wil 'ook op andere paarden wedden' en opent daarom een trendy pizzarestaurant. Jaap won in 2010 de talentenjacht X Factor maar zijn debuutalbum, dat vorig jaar uitkwam, eindigde niet hoog in de hitlijsten. Samen met een goede vriend gaat Jaap het beroep van pizzabakker uitoefenen.

Jaap stopt niet geheel met zingen. 'Ik ben bezig met een nieuwe Nederlandstalige cd die over driekwart jaar moet verschijnen', vertelt hij aan het AD.

'Als ik één optreden in de week heb, heb ik geen zin om de resterende dagen stil te zitten. Daarnaast lijkt het me zinvol en veiliger om ook op andere paarden te wedden.'

Studievriend Sander en Jaap vertrekken binnenkort een maand naar Parijs om daar de kneepjes van het pizzabakken onder de knie te krijgen. Het restaurant dat vervolgens in Amsterdam de deuren zal openen, krijgt de naam Pink Flamingo. 'Ons restaurant wordt de tweede Europese franchise-vestiging'. De vriendin van Jaap, Bo, gaat een rol spelen bij de aankleding van de pizzabakkerij.