Mark Zuckerberg bij de beursgang van zijn bedrijf.
Volledig scherm
Mark Zuckerberg bij de beursgang van zijn bedrijf. © REUTERS

'Zuckerberg noemt koersval Facebook pijnlijk'

Topman Mark Zuckerberg wuift de zorgen over de dalende prijs van het Facebook-aandeel niet langer weg. Eerder deze maand zei hij tijdens een bedrijfsbrede bijeenkomst dat het voor werknemers misschien pijnlijk is om te zien dat beleggers het aandeel massaal verkopen.

Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vrijdag op basis van ingewijden. De bijeenkomst maakte deel uit van een poging de afgelopen weken om het moreel onder werknemers te ondersteunen. Het aandeel Facebook daalde sinds de beursgang met bijna 50 procent.

Facebook-werknemers die aandelen bezitten, kunnen hun stukken nog niet verkopen. In oktober, november en december lopen verschillende zogenoemde lock-upperiodes af. Dat is de tijd waarna bepaalde aandeelhouders van nieuwe beursgenoteerde bedrijven hun papieren mogen verkopen.

  1. Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’
    video

    Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

    Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.