Zullen Jeroen en ik het vier maanden lang samen uithouden?

ColumnQ-Music deejay Eva Koreman gaat, naast haar huidige werkzaamheden voor het radiostation, een aantal maanden haar hoogzwangere collega Patricia van Liemt vervangen. Patricia is de vaste sidekick van Jeroen van Inkel. Voor AD.nl schrijft Eva vanaf vandaag twee keer per week een column over deze enerverende periode.

Volledig scherm
© Q-Music

Uit je comfort zone stappen. Leuk. Maar eng. Vanaf maandag 11 maart gaat mijn leven er nogal anders uitzien, in meerdere opzichten. Daarover mag ik je vanaf nu twee keer per week lastigvallen middels deze column. Ook dat is nieuw. Dus leuk. En eng.

Sinds twee-en-een-half jaar ben ik DJ bij Q-music. Ik heb een eigen weekendprogramma en mag daarnaast twee doordeweekse nachten lekker klieren. Binnenkort verandert dat. Mijn zeer gewaardeerde collega Patricia van Liemt gaat haar tweede kind baren en dat kost nu eenmaal naast veel pijn en moeite ook erg veel tijd. Zij schittert normaliter in de middagshow naast Jeroen van Inkel (wie kent hem niet) en tijdens haar zwangerschapsverlof mag ik deze geweldige taak overnemen.

Ik verheug me daar enorm op, maar tegelijkertijd is het erg spannend. Je moet je voorstellen dat ik in de late uurtjes de kans krijg om grenzen aan te raken en op te rekken. Iedereen kan zijn verhaal doen, taboes bestaan niet, zodoende worden luisteraars meer dan mensen die enkel luisteren. Een soort vrienden die mijn schaamteloosheid en soms ietwat rauwe, absurde gevoel voor humor kunnen plaatsen.

Tijdens de middagshow zullen veel meer mensen die rariteiten gaan horen, er iets van vinden en die mening ventileren. Dat is op zijn zachtst gezegd zenuwslopend voor iemand die stiekem best kwetsbaar en onzeker is. En laten we eerlijk zijn: de middagshow is een van de belangrijkste tijdstippen in radioland. Kan ik het wel waarmaken? Ga ik het net zo goed doen als degene die ik mag vervangen? Zullen Jeroen en ik het vier maanden lang uithouden met elkaar? Of, beter gezegd, hij met mij?

De komende maanden zal ik verslag doen van alles wat er gebeurt in de radiostudio en daarbuiten, want er gebeurt veel meer dan je hoort. Ondertussen stel ik mezelf gerust met de gedachte dat een kind op de wereld zetten pas echt eng is. En dat doet Patricia ook gewoon.

Groet, Eva

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72815 stemmen