Volledig scherm
Keet Oldenbeuving (hier links op een archieffoto) won gisteren een worldcupwedstrijd in Rotterdam. © Chris Korsten

Utrechtse Skatekeet wint World Cup in Rotterdam

De ster van het Utrechtse skateboard-fenomeen Keet Oldenbeuving  (14) blijft maar rijzen. Gisteren won 'Skatekeet' de prestigieuze world cupwedstrijd in Rotterdam.

Het is al de derde world cup die Keet deze zomer weet te winnen. Eerder was ze de beste in Parijs en Praag. Ook in Rotterdam was ze de beste vrouwelijke deelnemer. Ze liet onder meer de Argentijnse Eugenia Ginepro en de Slowaakse Dominika Kralikova achter zich.

Vorig jaar werd bekend dat Keet, inmiddels beter bekend onder haar bijnaam Skatekeet,  is opgenomen in de Nederlandse skateboard-selectie voor de Olympische spelen van 2020 in Tokio. Daar staat skateboarden voor het eerst op het olympische programma. Zelf denkt ze overigens dat deelname aan de Spelen in Parijs in 2024 realistischer is. 

  1. Brutale Pietje (9) en Fleur (10) veroveren Holland's Got Talent
    kijkcijfers

    Brutale Utrechter Pietje (9) verovert Holland's Got Talent

    Het was de avond van brutale kinderen gisteravond op RTL 4. Eerst was daar de 9-jarige volkszanger Pietje Tomassen die de jury en de zaal van Holland's Got Talent met zijn bijdehante opmerkingen aan het lachen kreeg. Daarna verscheen de 10-jarige danseres Fleur op het podium, die Paul de Leeuw afblufte toen hij haar vroeg naar haar zangkunsten. ,,Dan moet je me door laten gaan naar de volgende ronde, dan weet je het.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht