Volledig scherm
© ANP

Vier Utrechtse hoogleraren benoemd tot nieuwe leden van oudste ‘geleerde genootschap’

Vier Utrechtse hoogleraren zijn benoemd tot nieuwe leden van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). Zij behoren tot het oudste ‘geleerde genootschap’ van Nederland. 

Samen met 480 andere leden zijn Belle Derks, Anna Gerbrandy, Petra de Jongh en Guus Velders verantwoordelijk voor het organiseren van wetenschappelijke activiteiten die de afstand tot burgers moeten verkleinen. De KHMW bestaat sinds 1752 en is het oudste ‘geleerde genootschap’ in Nederland. 

Belle Derks is hoogleraar Sociale Organisatiepsychologie en voorzitter van de Jonge Akademie, Anna Gerbrandy is hoogleraar Mededingingsrecht Europa Institutie, Petra Jongh is hoogleraar Anorganische Nanomaterialen en Guus Velders is hoogleraar Luchtkwaliteit en Klimaatinteracties. Alle vier zijn zij verbonden aan de Universiteit Utrecht.

  1. Verdachten van geweld tegen agenten in Kanaalstraat snel voor de rechter, OM gaat dubbele straf eisen
    video

    Verdachten van geweld tegen agenten in Kanaal­straat snel voor de rechter, OM gaat dubbele straf eisen

    Vier van de vijf verdachten die werden aangehouden na de onrust rond een aanhouding van een 23-jarige Utrechter in de Kanaalstraat in Utrecht moeten voor de politierechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie gaat in die zittingen een twee keer zo hoge straf eisen tegen hen, omdat het om geweld tegen agenten gaat. Een onderzoeksrechter heeft vandaag het voorarrest van drie verdachten verlengd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht