Wat vindt u: een zevende plek is prima of zit er meer in voor FC Utrecht?
DE KWESTIE (GESLOTEN)
34

Wat vindt u: een zevende plek is prima of zit er meer in voor FC Utrecht?

Zou het dit seizoen dan eindelijk eens gaan lukken? Aan het eind van elke zomer zijn ze er weer bij FC Utrecht: de hooggespannen verwachtingen om de aanval in te zetten om de top van de Eredivisie te bestormen. En al jaren eindigt het seizoen voor de volksclub in een teleurstelling. Hoe nu verder, is de vraag, nu de rood-witten alweer niet Europa in gaan? Moeten we een zevende plek accepteren of zit er meer in het vat? En zo ja, hoe?
Utrecht
Wat vindt u: moeten bedelaars in Utrecht worden geweerd of zijn ze onderdeel van de stad?
DE KWESTIE (GESLOTEN)
19

Wat vindt u: moeten bedelaars in Utrecht worden geweerd of zijn ze onderdeel van de stad?

‘I am hungry, God Bless’ staat er met stift geschreven op een kartonnen bordje van een bedelaar in de Utrechtse binnenstad. Ondernemers en een deel van het winkelend publiek ergeren zich rot aan alle bedelaars, maar de gemeente Utrecht peinst niet over een bedelverbod, zoals in Den Haag en Rotterdam. Wat vindt u: moeten bedelaars in Utrecht worden geweerd of moeten we accepteren dat ze onderdeel van de stad zijn?
Utrecht
Studentenfeest met anaal ringwerpen: ‘Banaal, écht te gek voor woorden’
de kwestie

Studenten­feest met anaal ringwerpen: ‘Banaal, écht te gek voor woorden’

Studenten uit Breukelen en Utrecht hebben zich misdragen bij interne feestjes. De jonge mannen hadden de grootste lol toen zij een fles in brachten bij een geknielde, naakte vrouw en vervolgens gingen ringwerpen. Ook al werd de vrouw betaald voor haar diensten, wij vroegen onze lezers of dit alles per definitie verwerpelijk is, of dat we het gewoon moeten tolereren. ‘Triest hoor, gelukkig vindt het merendeel van de mensen dit niet normaal.’
Utrecht
Wat vindt u: is ‘anaal ringwerpen’ per definitie verwerpelijk, of moeten we het maar tolereren?
DE KWESTIE (GESLOTEN)
34

Wat vindt u: is ‘anaal ringwerpen’ per definitie verwerpe­lijk, of moeten we het maar tolereren?

Een groepje mannelijke studenten uit Breukelen en Utrecht had de grootste lol toen zij een fles in brachten bij een geknielde, naakte vrouw en vervolgens gingen ringwerpen. Maar de foto’s en het filmpje dat hiervan opdoken op sociale media stemt anderen allerminst vrolijk. Wat vindt u: Is dit 'spelletje’ per definitie verwerpelijk, of moeten we het maar tolereren?
Utrecht
Lezersbrieven: ‘Utrecht geregeerd door minderheid’ en ‘huisbazen maken misbruik van kamertekort’
Lezersbrieven

Lezersbrie­ven: ‘Utrecht geregeerd door minderheid’ en ‘huisbazen maken misbruik van kamerte­kort’

Lezers betreuren het conflict dat de gemeente Utrecht klaarblijkelijk heeft met de Stichting SUL. Volgens hen biedt het unieke centrum jong en oud kansen om technische vaardigheden te leren en hun technische hobby uit te oefenen. In een tijd waarin er grote behoefte is aan technisch geschoolde jongeren, ontbreekt het volgens lezers bij de gemeente aan visie op dit vlak.
Utrecht
Moet de vlag weer recht? Dit zeggen onze lezers: ‘De vlag had nooit omgekeerd mogen worden’
DE KWESTIE

Moet de vlag weer recht? Dit zeggen onze lezers: ‘De vlag had nooit omgekeerd mogen worden’

Moeten alle omgekeerde vlaggen weer recht worden gehangen, nu steeds meer gemeenten oproepen op om de Nederlandse vlag niet ondersteboven te hangen? De protestvlag zou kwetsend zijn voor nabestaanden van gesneuvelde Nederlandse militairen. We vroegen het onze lezers: ‘Maak een spandoek, protestbord of iets anders om je mening te laten horen, maar blijf van ons rood-wit-blauw af.’
Utrecht