10.000 ballen stuiteren voor Prinses Maxima Centrum

VIDEOAls om 14.00 uur het publiek terug telt vanaf tien tot nul duurt het slechts een paar tellen tot het Brusselplein in hartje Leidsche Rijn bezaaid ligt met stuiterballen. Tienduizend om precies te zijn. Voor wat misschien wel het grootste stuiterbal-event van het jaar is in Nederland. 

De opzet is even grappig als doeltreffend. Blaas een grote glijbaan op, zet'm op een druk plein, leg er tienduizend stuiterballen bovenop, koppel er lootjes aan, laat ze stuiteren en het Prinses Maxima Centrum is in een paar uur tijd een euro of elfduizend rijker. Geld dat gebruikt kan worden om kinderen met kanker een pleziertje te gunnen in lastige tijden of voor onderzoek om hen beter te maken. 

  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht