Volledig scherm
Rechercheurs aan de Bosdijk bij Nieuwer Ter Aa, waar S. met zijn slachtoffer heen zou zijn gereden. © Petershotnews.nl

10 jaar cel geëist tegen piloot voor ontvoering en brute verkrachting in Breukelen

Tegen piloot Ingmar S. uit Nieuwkoop is vandaag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 10 jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij een weerloze vrouw van middelbare leeftijd urenlang meegenomen tijdens ‘een horrorfilm’, waarbij ze meermaals is verkracht. Hij sloeg toe op de Kanaaldijk West in Breukelen.

Ingmar S. zegt zich niets te kunnen herinneren van het ontvoeren en bruut verkrachten van de voor hem onbekende vrouw. Toch heeft hij de verdenkingen grotendeels bekend. „Hij heeft iets vreselijks gedaan en neemt daar verantwoordelijkheid voor”, stelde advocaat Merlijn van Keulen tijdens de rechtszaak tegen haar cliënt.

Volgens het Openbaar Ministerie ging het afschuwelijk mis op donderdag 15 maart. S. bracht die dag gewoon zijn kinderen naar school. Daar had hij extra tijd voor, omdat hij sinds november thuis zat. De piloot had schildklierklachten en kon daarom tijdelijk niet vliegen.

Niet kunnen herinneren

Nadat hij zijn kinderen naar school had gebracht, reed hij richting Nieuwer ter Aa om te gaan kijken naar een auto. Onderweg kwam hij op de Kanaaldijk West in Breukelen zijn slachtoffer tegen. Om onverklaarbare redenen besloot S. te keren en achter haar aan te rijden. Hij zegt zich daar niets van te herinneren.

S. stapte uiteindelijk in bij zijn slachtoffer op de dijk. Daar bedreigde hij haar met een nepvuurwapen en dwong hij haar geld en haar pinpas af te staan. De rechtbank noemt dit een ‘wonderlijk element’ in het verhaal. „Want u had het financieel prima.” Onder dwang reed de vrouw met het nepvuurwapen gericht op haar middel naar Nieuwer ter Aa. Daar verrichtte S. voor het eerst seksuele handelingen bij de vrouw, aan de Bosdijk.

Tiewraps en duct tape

Vervolgens reden ze naar het dorp Woerdense Verlaat, in de buurt van de woonplaats van S. Gekneveld met tiewraps en met duct tape op haar mond stapten de twee over op de auto van de verdachte. Daar werd de vrouw achterin de laadbak gegooid en moest ze zich schrap zetten om niet heen en weer geslingerd te worden.

In Woerdense Verlaat bracht S. haar naar de vrachtwagen die hij kocht om deze om te bouwen tot camper voor familievakanties. In de auto verkrachtte hij zijn slachtoffer, waarna ze terug in de auto moest. Daarna reden ze richting Diemen. Omdat ze op een onverharde weg kwamen vreesde de vrouw voor haar leven, omdat ze gekneveld achterin de laadbak niets kon zien en dacht dat ze een bos inreden.

Nachtmerrie

Dat bleek niet het geval. S. dwong haar om uit te stappen. Met duct tape om haar mond en tiewraps om de polsen op haar rug liet hij haar achter. De vrouw wist na een kwartier de duct tape van haar gezicht te scheuren en kon om hulp vragen bij een vrouw die honden uitliet op de afgelegen plek in Diemen. Na drie uur rondrijden was de nachtmerrie voor haar voorbij.

S. verklaarde bij de politie op zoek te zijn naar spanning en afleiding, omdat hij al maanden niet vloog. Maar inmiddels spreekt hij van onbegrijpelijke en onvoorstelbare gebeurtenissen. „Vliegen was juist ontspannend voor mij.” Zijn inmiddels ex-vrouw verklaarde dat hij in de weken voor de gebeurtenissen thuis chagrijnig was. Volgens een broer had hij gezegd het wel spannend te vinden om een overval met een pistool te plegen. Maar daarmee zou hij niet gebeurtenissen zoals die op 15 maart bedoeld hebben.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht