Volledig scherm
Passione Italy © Mel Boas

100 procent Italiaanse pizza's in Walkartpark Zeist

Een van de vaste foodtrucks van het Walkartpark in Zeist is de mobiele houtoven van Julian Imthorn en Zouleika Purilla Manfrini. Samen hebben ze sinds anderhalf jaar het bedrijf Passione Italy. 

Wat begonnen is als een Italiaanse catering is nu uitgegroeid tot een mobiele pizzaoven. En daar komen volgens de Italiaanse Zouleika 100 procent Italiaanse pizza's uit. Want de meeste pizza's in Zeist zijn – met alle respect – zo Amerikaans als wat. Het stel miste de echte Italiaanse pizza in Zeist.

Imthorn is een duizendpoot. Hij was golfleraar en zat in de beveiliging. Sinds eind vorig jaar mag hij zich gediplomeerd pizzabakker noemen. Purilla Manfrini heeft de echte Italiaanse keuken met de paplepel ingegoten gekregen. Haar ouders hadden op de Slotlaan een restaurant in een gedeelte van het pand waarin nu De Reünie is gevestigd. Ze is zelfs geboren in Italië; in Rimini, aan de Adriatische Zee.

Tiramisuballetjes

Quote

Ouderen vinden een stuk tiramisu toch vaak groot

Zouleika Purilla Manfrini

Ze wilde altijd al iets met koken doen. Het liefst uiteraard met de Italiaanse keuken. Eerst was dat hobbymatig, maar al snel werd er geld mee verdiend. Vanuit hun flatwoning aan de Laan van Vollenhove wordt Passione Italy gerund. Daar worden ook pizza's gebakken, pasta's en gebak gemaakt en de tiramisuballetjes. Een vinding van Purilla Manfrini. ,,Ouderen vinden een stuk tiramisu toch vaak groot. Dus heb ik de tiramisu in een klein balletje gestopt en dat is heel succesvol.’’

Toen de opdrachten groeiden en Passione Italy meer naamsbekendheid kreeg, ontstond de wens om ergens een lokaal te openen. ,,Maar Zeist is duur. Erg duur. Dan maak je een risicoanalyse en dan blijkt een pand wel een héél groot risico te zijn’’, vertelt Imthorn. ,,Eerst verkochten we pizza's vanuit huis. Maar soms waren er maar drie bestellingen op een avond. Daar hou je niet de hele avond een oven voor op temperatuur.’’ En zo werd het idee voor een mobiele pizzaoven geboren.

Heerlijk zoete geur

Die oven is helemaal een eigen ontwerp van Imthorn. ,,Ik heb er vier maanden aan gewerkt en het resultaat mag er zijn.’’ Hij houdt een stuk hout omhoog. ,,Essenhout. Daar stook ik mee. Het heeft een heerlijke zoete geur. Goed voor de smaak van de pizza's.’’

Het duurt anderhalf uur voordat de pizzaoven op temperatuur is. De ideale temperatuur om een pizza te bakken ligt volgens Imthorn tussen de 400 en 450 graden. ,,Dan heb je een baktijd van tussen de 60 en 90 seconden. Net voldoende om een volgende pizza klaar te maken.’’

Compliment

Quote

Ik heb er vier maanden aan gewerkt en het resultaat mag er zijn

Julian Imthorn

Het mooiste compliment dat ze vorige week woensdag kregen, toen ze voor het eerst in het Walkart Park stonden, was een kind dat de pizza helemaal opat, ondanks dat een van de ouders zei dat hun kind nooit veel groente at.

Intensief is het werk wel, vertelt Purilla Manfrini. ,,De dag voordat we er gaan staan, doen we alle inkopen. De dag erna zijn we bezig met schoonmaken. Dus voor één dag pizza's bakken zijn we drie dagen bezig.’’

De jonge Zeister ondernemers zijn iedere woensdag van 11.00 tot 18.00 uur in het Walkartpark te vinden.

Ontvang elke ochtend handige info en nieuws van onze redactie!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht