12 x bordspellen in Utrechtse kroegen

indebuurtEen potje Rummikub, Kolonisten of 30 Seconds: dat kun je natuurlijk thuis met je vrienden of familieleden doen, maar ook heel veel Utrechtse kroegen hebben een goedgevulde spelletjeskast. We zetten er een aantal voor je op een rij.

Pesto: van Kolonisten tot Bob de Bouwer

Kolonisten, Triviant, Risk: ga er maar goed voor zitten, want bij Pesto hebben ze een hele reeks spellen. Ook aan de kleintjes is gedacht: van Bob de Bouwer-memory tot puzzels: je kroost hoeft zich niet te vervelen in dit restaurant aan de Veilinghavenkade.

Spelletjes en livemuziek bij Tilt

Volledig scherm
© ANP

Café Tilt, op de hoek van het Lucasbolwerk en de Wittevrouwenstraat, is een fijne plek om bordspelletjes te spelen. Op zondagen is het er extra gezellig met livemuziek van jazzbandjes en singer-songwriters.

De Poort: bordspellen en PoortQuiz

Volledig scherm
© ANP

De spelletjeskast bij café De Poort aan het Ledig Erf is supergoed gevuld. En de kroeg is ook nog eens een kei in het organiseren van quizzen. Elke eerste maandag van de maand kun je bijvoorbeeld naar de PoortQuiz.

Nog meer spelletjes op/in Ledig Erf

Ook tegenover café De Poort, bij café Ledig Erf, kan je bordspelletjes spelen. Het café heeft een enorm assortiment speciaalbieren. En laat je daar nou net súperscherp van worden tijdens een spannend potje Mens Erger Je Niet of Set.

Rond de open haard bij Le Clochard

Volledig scherm
© indebuurt Utrecht

Wat hoort er bij een ouderwets gezellige spelletjesavond? Juist, een knapperend haardvuur. Le Clochard aan de Ridderhofstad heeft bordspelletjes én een open haard. Combineer die twee en je winteravond of -middag is compleet.

Veel ruimte bij De Zaak

Volledig scherm
© indebuurt Utrecht

Bij Café de Zaak hebben ze niet alleen een goede collectie spelletjes, er is ook een fijne, grote tafel. Handig voor als je met een grotere groep bent, of veel ruimte nodig hebt om je Rummikub-rijen neer te leggen.

Domkop: spelletjes mét biertreinservice

Ook bij Café Domkop deinzen ze niet terug voor een spelletje. Wist je dat ze hier het superpopulaire 30 Seconds in de kast hebben staan? En terwijl jij de begrippen op de kaartjes vliegensvlug omschrijft, word je bier per trein bezorgd.

Potje kaarten in Lombok

Volledig scherm
© indebuurt Utrecht / Café Lombok

Ook in Utrecht West kun je je geluk beproeven tijdens een bordspel. Waar? Bij café Lombok om precies te zijn. Een potje kaarten of Yahtzee, met een kop dampende thee en een heerlijke tosti. Fijn!

Pacman bij Lebowski

Een reallife Pacman-bordspel, beter wordt het niet. Je vindt het in de spelletjeskast van Lebowski aan het Domplein, naast een heleboel andere bordspelletjes trouwens. Ook leuk: elke derde woensdag van de maand is er een pubquiz en elke laatste woensdag van de maand muziekbingo.

Spelletjeskast bij Broei

Ook bij Broei hebben ze een goedgevulde spelletjeskast en heel veel fijne hoekjes waar je een ouderwets gezellig potje scrabble of yahtzee kunt doen.

Jazzmuziek en spelletjes bij Derat

Volledig scherm
© indebuurt Utrecht / Café Derat

Bij café Derat aan de Lange Smeestraat kun je iedere eerste maandag van de maand luisteren naar live jazzmuziek. De perfecte achtergrond voor een potje Scrabble of klaverjassen.

Poolen en darten bij De Stichtse Taveerne

Volledig scherm
© De Stichtse Taveerne

Naast een kast vol spelletjes als Triviant, Poker, Backgammon, Carcassonne, Scrabble, Stratego en Risk, vind je in café De Stichtse Taveerne in de Twijnstraat biljarttafels en dartbanen. En één keer in het kwartaal is er een Utrechtquiz. Meer hoeven we niet te zeggen, toch?

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht