Volledig scherm
De poort van de Kromhoutkazerne tegenover stadion Galgenwaard in Utrecht. © Google Streetview

1300 defensiemedewerkers verhuizen naar Kromhoutkazerne

De Defensie Materieel Organisatie (DMO) verhuist de komende maanden vanuit de Haagse Frederikkazerne naar de Kromhoutkazerne in Utrecht. Daarmee krijgen circa 1300 defensiemedewerkers een werkplek tegenover stadion Galgenwaard.

Eind vorig jaar besloot minister van defensie Hennis-Plasschaert tot de verhuizing. Het leidde tot veel ongenoegen bij de medewerkers van de dienst. Die wonen veelal in de regio Den Haag en vrezen lange reistijden. De minister ziet in de verhuizing een mogelijkheid de leegstand in de Kromhoutkazerne te beperken. Volgens defensiewoordvoerder Thomas van den Berg is er ruimte genoeg voor de DMO in de Kromhoutkazerne.

Met hun komst wordt het aanzienlijk drukker rond de Herculeslaan. In totaal werken straks 4400 defensiemedewerkers op het complex.  De kazerne is met het openbaar vervoer alleen per bus bereikbaar. Over een jaar verbetert dat met de opening van de Uithoflijn. 

Defensie

De nieuwe Kromhoutkazerne werd zeven jaar geleden opgeleverd en biedt onderdak aan het hoofdkwartier van de landmacht en het Commando DienstenCentra (CDC). Van hieruit stuurt onder meer luitenant-generaal Leo Beulen, Commandant Landstrijdkrachten, de landmacht aan. Het CDC regelt allerhande ondersteunende diensten voor de krijgsmachtonderdelen. Het zorgt bijvoorbeeld voor voedsel, gezondheidszorg, gebouwen, oefenterreinen, onderwijs en personeelsdiensten.

De vestiging van de DMO sluit hierbij aan. Dit onderdeel zorgt voor aanschaf en onderhoud van alle materieel van Defensie, variërend van schepen, vliegtuigen, helikopters en voertuigen tot brandstof, munitie, kleding, computersystemen of wapens.

De DMO kwam zes jaar geleden negatief in het nieuws nadat een klokkenluider naar buiten bracht dat er op grote schaal werd gestolen en gehandeld in defensiespullen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht