Volledig scherm
Burgemeester Marc Witteman bij de overdracht van de ambtsketen van Stichtse Vecht een jaar geleden aan Yvonne van Mastrigt. © Stichtse Vecht

17 sollicitaties voor nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht

Op de burgemeestersvacature in de gemeente Stichtse Vecht hebben zeventien kandidaten gereageerd. Het zijn twaalf mannen en vijf vrouwen. Onder de sollicitanten bevinden zich vijf kandidaten met ervaring als burgemeester en zes met overige dagelijkse ervaring in het openbaar bestuur. Dat heeft de provincie Utrecht laten weten. 

De vacature in Stichtse Vecht ontstond nadat op kerstavond vorig jaar burgemeester Marc Witteman op 57-jarige leeftijd overleed. Sinds begin september 2018 neemt Yvonne van Mastrigt als waarnemend burgemeester de honneurs waar.

De sollicitanten zijn zeer divers van politieke kleur:  VVD (3), CDA (3), D66 (3), GroenLinks (1), PvdA (3), lokaal (1). Daarnaast zijn twee kandidaten geen lid van een politieke partij en van één kandidaat is dat onbekend.

De komende periode spreekt de commissaris van de Koning Hans Oosters met een aantal kandidaten en maakt hij een selectie. Die selectie bespreekt hij met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Stichtse Vecht. De vertrouwenscommissie voert daarna gesprekken met kandidaten.

Vervolgens stelt de gemeenteraad een aanbeveling vast met daarop twee namen en stuurt die naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De naam van de hoogstgeplaatste kandidaat is openbaar.  De benoeming van de nieuwe burgemeester kan naar verwachting in februari of maart plaatsvinden. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht