Volledig scherm
© ANP

22 auto’s van de weg geplukt vanwege belastingschuld eigenaren

De politie in Utrecht heeft gisteren 22 auto’s van de weg gesleept omdat de eigenaren nog een belastingschuld hadden. Daarnaast zijn er nog 19 auto’s tijdelijk in beslag genomen. Die eigenaren kunnen hun auto terugkrijgen als hun schuld is afgelost.

De inbeslagnames gebeurden bij verkeerscontroles aan de Cartesiusweg, Berlijnplein, Pompelaan en Nijenoord. Ook de Belastingdienst, de Douane, de Koninklijke Marechaussee en de gemeente waren bij de controles betrokken. In totaal is ruim 32.000 euro aan openstaande belastingen ter plekke geïnd.

Deze auto’s zijn staande gehouden met behulp van camera’s . „Deze camera’s scannen de nummerborden van voertuigen en vergelijkt ze met een bestand in het computersysteem. In dit bestand staan kentekens van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn,” zegt een woordvoerder van de politie. 

De politie heeft ook diverse bekeuringen uitgedeeld. Deze bekeuringen waren onder andere voor mobiel bellen, het niet dragen van de autogordel en voor technische gebreken aan de auto. Twee bestuurders zijn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol en drie voor rijden onder invloed van drugs. Eén persoon beledigde de politie en werd hiervoor aangehouden, een andere persoon werd aangehouden vanwege valse identiteitspapieren. Elf brommers zijn ingenomen voor technisch onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht