Het winkelcentrum van Veenendaal.
Volledig scherm
Het winkelcentrum van Veenendaal. © Herman Stover

25 februari eerste koopzondag in Veenendaal

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Veenendaal. De eerste koopzondag dit jaar is op 25 februari.

Met ingang van dit jaar is het eens in de maand een koopzondag in Veenendaal. Dat is na lang geharrewar onlangs door de politiek besloten. De super- en bouwmarkten mogen iedere zondag open.

 1. Vitens schuift bouw ontharder voor zich uit, voorlopig geen zacht water in Culemborg
  PREMIUM

  Vitens schuift bouw ontharder voor zich uit, voorlopig geen zacht water in Culemborg

  Een domper voor wie rekent op zacht water in Culemborg. Het wil namelijk maar niet vlotten met de bouw van een waterontharder. Hoewel alle seinen op groen staan, gaat waterbedrijf Vitens eerst het waterwingebied renoveren alvorens te starten met de bouw van de lang gewenste voorziening voor zachter drinkwater. Nu wordt voorlopig ingezet op een ingebruikname ‘ergens’ in 2022. Maar dan moet dit keer alles wel meezitten.
 2. De zieke Youness (33) krijgt een nieuwe nier. Van een FC Utrecht-fan die hem niet eens kende, maar nu waarschijnlijk zijn leven redt
  PREMIUM

  De zieke Youness (33) krijgt een nieuwe nier. Van een FC Utrecht-fan die hem niet eens kende, maar nu waarschijn­lijk zijn leven redt

  Door de coronacrisis heeft hij er even op moeten wachten, maar komende maandag krijgt Youness van Bruggen (33) een donornier. De Utrechter is, een paar dagen voor de levensreddende operatie, ontspannen. De 24 uur ná de operatie zijn spannender, want dan moet blijken of de nier zijn werk gaat doen in het lichaam van Van Bruggen. Als het orgaan niet wordt afgestoten, kan hij beginnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht