Het shirt van Nick Venema bracht het meest op bij een veiling voor het WKZ.
Volledig scherm
Het shirt van Nick Venema bracht het meest op bij een veiling voor het WKZ. © ANP Pro Shots

450 euro voor bezwete, ongewassen shirt van FC Utrecht-spits Nick Venema

Het bezwete, ongewassen shirt van FC Utrecht-spits Nick Venema heeft op een veiling 450 euro opgebracht. De opbrengst van de shirts die spelers van FC Utrecht droegen tijdens de wedstrijd tegen Ajax komt ten goede aan de bouw van een skybox in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. 

In de box kunnen (zieke) kinderen samen gamen, relaxen of een voetbalwedstrijd kijken. De shirts van de regionale spelers deden het goed tijdens de online-veiling die afgelopen week is gehouden: voor dat van Austerlitzer Venema (19), razend populair bij de Utrechtse aanhang,  werd het hoogste bedrag betaald, het shirt van Nieuwegeiner Sean Klaiber eindigde met een bod van 350 euro als tweede.

Mark van der Maarel, de speler die van de huidige selectie het langst het FC-shirt draagt, eindigde als derde (325 euro), samen met Sander van de Streek. Het is nu aan Van der Maarel of hij zijn belofte vooraf - ‘de hoogste bieder krijgt een persoonlijke knuffel in het bezwete shirt’ - nakomt. 

De tien FC Utrecht-shirts - het keepersshirt van David Jensen werd niet geveild- leverden 3417 euro op. Timo Letschert (290 euro) en captain Willem Janssen (289 euro) completeren de top 5 van biedingen. Het shirt van de Zweed Simon Gustafson was met 220 euro het minst populair. De Fransman Nicolas Gavory eindigde met 239 euro op de voorlaatste plaats. 

Sean Klaiber zag zijn shirt voor 350 euro naar een fan gaan.
Volledig scherm
Sean Klaiber zag zijn shirt voor 350 euro naar een fan gaan. © ANP

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht