Volledig scherm
© Foto: indebuurt

5 x nieuwe terrassen in Utrecht

Februari of niet: met temperaturen rond de 15 graden is het terrasseizoen wat ons betreft officieel geopend. In Utrecht hebben we terrassen aan het water, verborgen terrassen, terrassen in de avondzon en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Toe aan een nieuwe plek om heerlijk in de zon te zitten? Lees dan door want we hebben wat nieuwe terrassen in Utrecht op een rijtje gezet. 

Spaghetteria in de Korte Koestraat

De Korte Koestraat is wat ons betreft één van de gezelligste straatjes in het centrum. Vooral op een warme zomerdag is het hier goed toeven, maar ook op een zonnige februaridag zit je er goed. Je kunt er neerploffen op het terras van café Willem Slok, maar sinds oktober heeft de straat er nóg een fijn terras bij: dat van Spaghetteria (het restaurant dat je ook aan de Biltstraat vindt). Hier serveren ze een kleine selectie van zo’n zes pasta’s uit eigen keuken. De kaart wisselt regelmatig en de pasta’s zijn van het soort zoals je in Italië kunt verwachten: weinig poespas, veel smaak.

Terras in Leidsche Rijn

Op het Berlijnplein in Leidsche Rijn ligt Raum, een groot terrein met allerlei kunstwerken. Eigenlijk is deze plek één groot terras, want je kunt hier 24/7 terecht om rond te dwalen tussen de kunstwerken en neer te ploffen op één van de zitjes. Sinds september 2018 heeft Raum ook nog eens een eigen horecapaviljoen mét terras.

Mensen kijken op de Voorstraat

In september opende de tweede vestiging van de Pizzabakkers aan de Voorstraat. Het terras is niet groot, maar je zit hier wél heerlijk in de zon. Terwijl je je pizza naar binnen werkt, kun je heerlijk mensen kijken, want er komt van alles voorbij in de Voorstraat.

Aan de Catharijnesingel

Bij Saar aan de Catharijnesingel kun je sinds november 2018 terecht voor biologische wijnen, een stuk huisgemaakte taart, of kleine gerechtjes die je deelt met je tafelgenoten. Zodra het zonnetje zich laat zien, kan dat ook buiten, want het restaurant heeft op de stoep een aantal bankjes staan. Ziet er gezellig uit, toch?

Onderweg: Mr. Black and The White Ox

In het voormalige hoofdkantoor van Douwe Egberts, pal naast de fabriek, opende op 30 november een gloednieuw restaurant. Bij Mr. Black and the White Ox kun je de hele dag terecht om te eten, drinken, werken en vergaderen. Binnenkort hopen ze ‘het grootste zonterras van Utrecht’ te openen. ,,De vloer ligt er, maar we wachten nog op het meubilair. In principe zou het deze week klaar moeten zijn, maar het kan ook langer duren”, laat Patrick van Mr. Black and the White Ox ons weten. Even in de gaten houden dus.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht