5 x streetfood in Utrecht: hier eet je het lekkerst

Burgers, taco’s, spring rolls, hotdogs: het zijn gerechten die overal ter wereld gewoon op straat worden verkocht. Ook in Utrecht zijn er een heleboel plekken waar je deze wereldse lekkernijen kunt eten, maar dan in de comfortabele setting van een restaurant. Waar je precies moet zijn voor heerlijke streetfood-gerechten? Hier, dus.

The Streetfood Club

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

Inkoppertje natuurlijk, want zoals de naam al doet vermoeden draait alles in dit restaurant om streetfood. Van bao buns met eend tot taco's en van dumplings tot ceviche: je eet hier streetfoodgerechten uit alle uithoeken van de wereld, geserveerd in kleine porties zodat je lekker veel kunt proeven. Wij mochten dat overigens een tijdje geleden doen en dat beviel ontzettend goed.

The Vegan Gorilla

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

Sinds een paar weken is restaurant Van de Straat veranderd in The Vegan Gorilla, een plek waar alleen veganistische gerechten worden geserveerd. Van het interieur tot de kaart: de zaak aan de Vleutenseweg is flink onder handen genomen. De streetfoodgerechten zijn gebleven, al zijn dat nu wel hapjes die volledig plantaardig zijn.

Kimmade

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

Loop je langs Kimmade Streetfood in de Mariastraat, dan is de kans groot dat er een flinke rij staat voor het kleine restaurant. Niet gek, want Kim en zijn personeel bereiden (Vietnamees) streetfood als geen ander: van springrolls tot een banh mi-broodje, alles smaakt even lekker.

Lees ook: 

Picknicken in het park was nog nooit zo makkelijk (en lekker)! (gesponsord)

Ān Ān

Het Vietnamese restaurant Saigon aan de Voorstraat heeft er een zusje bij. Een paar deuren verderop opende vorig jaar november Ān Ān, waar je komt voor streetfood uit Zuidoost-Azië. „We merken dat er steeds meer vraag is naar streetfood. Hoewel het begrip veel wordt gebruikt, is het vaak niet wat het doet verwachten. Wij willen de echte Aziatische streetfoodbeleving naar Nederland brengen”, vertelde Hoamy Ly, eigenares van restaurant Saigon, ons eerder.

Miyagi & Jones

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht / Mijagi & Jones

Bij Miyagi and Jones aan het Veemarktplein (vlakbij de Jaarbeurs) kies je uit maar liefst 65 verschillende Aziatische streetfoodgerechtjes. Onze tip: neem de tijd om de menukaart te bestuderen. Of bestel gewoon nog een tweede, derde of vierde ronde.

Lees ook:

Nieuw in Utrecht: de mannen van The Barberstation (gesponsord) 

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen op de site van indebuurt Utrecht.

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht