Volledig scherm
De Kaatstraat in Utrecht. © Google Streetview

50 procent verkeer via Kaatstraat is sluipverkeer

50 procent van alle verkeer tussen de Oudenoord en de Kardinaal de Jongweg in de stad Utrecht is geen bestemmingsverkeer. Door het instellen van eenrichtingsverkeer op de Kaatstraat zou het verkeer in de spits met de helft afnemen. 

Het college van burgemeester en wethouders zien dit echter als het invoeren van een knip. Dat past niet binnen de afspraken van het coalitieakkoord.

De fractie van GroenLinks heeft mondelinge vragen gesteld over de raadsbrief Verkeersroute Votulast (Vogelenbuurt, Tuinwijk, Lauwerecht, Staatsliedenbuurt). Het instellen van eenrichtingsverkeer de stad in op de Kaatstraat zou volgens de fractie al voor een enorme afname van de verkeersdruk zorgen. De fractie vindt dat het college van burgemeester en wethouders dit dilemma - is het instellen van eenrichtingsverkeer een knip? - had moeten voorleggen aan de raad.

Sluipverkeer

Ondertussen klagen de aanwonenden van de Votulast-route steen en been over al het sluipverkeer. Fietsers hopen bovendien op bij drukke oversteekplaatsen op de Adelaarstraat ter hoogte van de Merelstraat. 

Door het beter afstellen van die verkeerslichten, zoals ook rond het Paardenveld
is gebeurd, krijgen fietsers voorrang op het sluipverkeer en kan de route ook onaantrekkelijker worden voor doorgaand verkeer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht