Zo’n vijfhonderd vluchtelingen uit Syrië werden in 2015 in de hallen van de Jaarbeurs opgevangen.
Volledig scherm
Zo’n vijfhonderd vluchtelingen uit Syrië werden in 2015 in de hallen van de Jaarbeurs opgevangen. © Marnix Schmidt

500 Afghanen mogelijk naar Jaarbeurs in Utrecht

De stad Utrecht wil opvang bieden aan maximaal vijfhonderd evacués uit Afghanistan. Dat heeft de gemeente aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laten weten. De noodopvang voor deze groep komt mogelijk in het evenementencomplex van de Jaarbeurs. Met deze partij worden gesprekken gevoerd.   

 1. Utrechts gezin dreigt achter te blijven in Kaboel, vader doet wanhopige oproep aan Kaag: ‘Help mijn gezin’
  PREMIUM

  Utrechts gezin dreigt achter te blijven in Kaboel, vader doet wanhopige oproep aan Kaag: ‘Help mijn gezin’

  Een Utrechts gezin dreigt achter te blijven in Kaboel. Al ruim anderhalve week is een vader dag en nacht bezig om zijn vrouw en drie kleine kinderen uit Afghanistan weg te krijgen. Meerdere pogingen om bij het vliegveld te komen mislukten, de kinderen beginnen ziek te worden, de tijd dringt. Daarom doet de Utrechter een wanhopige oproep aan minister Kaag van Buitenlandse Zaken: „Help mijn gezin, haal ze daar uit.”
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht