Volledig scherm
© ANP

50PlusBeurs in Utrechtse Jaarbeurs: vooral veel technologie

Technologie voert vanaf vandaag vijf dagen lang de boventoon op de 50PlusBeurs. Naar schatting 100.000 bezoekers maken in de Utrechtse Jaarbeurs kennis met de nieuwste snufjes die het leven op latere leeftijd veraangenamen. Volgens de organisatie is de 50PlusBeurs 's werelds grootste seniorenevenement.

Voor de beurs hebben zich 536 exposanten aangemeld. „Bedrijven en dienstverleners richten zich massaal op deze groeimarkt”, zegt directeur Alexander van der Kerkhof. „Ouderen groeien in aantal, hebben veel te besteden en zijn bereid om te consumeren.”

Groeisegmenten zijn campers, hybride auto's, elektrische fietsen en diensten voor gezond leven en langer thuis wonen. Bezoekers kunnen een robot uitproberen die helpt in slaap te komen en er zijn diverse presentaties op het gebied van domotica (slimme apparaten die het dagelijks leven vergemakkelijken), apps rondom e-health en andere technologie. In het zogenoemde Blue Zone Paviljoen krijgen zij tips 'om vitaal en gelukkig honderd jaar te worden'.

Volledig scherm
© anp

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht