Veel nee-stemmers in het referendum over de Ruimtelijke Koers waren niet tegen woningbouw maar wél tegen hoogbouw en woontorens.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel nee-stemmers in het referendum over de Ruimtelijke Koers waren niet tegen woningbouw maar wél tegen hoogbouw en woontorens. © William Hoogteyling

5800 woningen in Houten werden afgeschoten, maar volgens architect Marco werden plannen ‘negatief geframed’

Hij heeft zich de ‘speelbal van de politiek’ gevoeld. En stedenbouwer Marco Broekman vindt ook dat niet alleen tegenstanders van de Ruimtelijke Koers in Houten maar zelfs sommige raadsleden ‘over de schreef zijn gegaan’: zij lieten geen kans onbenut om plannen voor de bouw van 5800 woningen in Houten ‘negatief te framen’.

  1. Heftige discussies over hoogbouw in Houten, maar: ‘Het historische dorpshart moet gezellig blijven’
    PREMIUM

    Heftige discussies over hoogbouw in Houten, maar: ‘Het histori­sche dorpshart moet gezellig blijven’

    Wel of geen hoogbouw; die soms heftige discussie dreef de afgelopen maanden een wig tussen de Houtenaren. Maar over één ding zijn ze het roerend met elkaar eens: in het Oude Dorp is sowieso geen plek voor woontoeters. Hier past ook geen stedelijke verdichting. Dat wil niet zeggen dat het Plein en zijn aanliggende panden onaantastbaar is en dat hier nooit iets mag veranderen, maar Houten is uitermate zuinig op zijn historische dorpshart.

In samenwerking met indebuurt Utrecht