Volledig scherm
© Unsplash

5x hier kun je supergezond eten in Utrecht

indebuurtIs een van jouw goede voornemens voor 2019 ‘gezonder eten’? Dat is in Utrecht geen probleem, want daar kun je namelijk op heel veel plekken een supergezonde én lekkere maaltijd naar binnen schuiven of afhalen. Een paar voorbeelden.

1. Gezond afhalen bij Tijm

Fishtaco’s, gevulde kippendij met bacon, pompoenlasagne: het zijn zomaar wat gerechten van de menukaart van Tijm. Bij de zaak aan de Pieter Nieuwlandstraat in Tuinwijk kom je voor gezonde afhaalmaaltijden. Denk aan curry’s, lasagnes, stampotten, pasta’s, salades en soepen. ,,Dus de echte dagelijkse maaltijden, alsof je zelf hebt gekookt, maar dan nog lekkerder”, zegt eigenaresse Fianne er zelf over.

2. Poké...wat?

Volledig scherm
Poké Perfect in Utrecht © Indebuurt Utrecht

Een kom met rijst, verse vis, tofu of kip, afgetopt met verse groenten, een vleugje homemade saus en een finishing touch van frisse munt of knapperig gebakken uitjes. Oftewel: de zon in een kom.  Bij Poké Perfect aan de Korte Jansstraat in Utrecht kom je voor dit Hawaiiaanse gerecht poké, én meer. Ook bij Poké Delicious aan de Biltstraat scoor je dit lekkers.

3. Ga voor SLA

Bij SLA kom je niet alleen voor salades, maar ook voor soepen, bowls, verse sappen en gezonde snacks. Je vindt SLA inmiddels op drie plekken in Utrecht: aan de Voorstraat, aan de Nachtegaalstraat en in winkelcentrum Hoog Catharijne.

4. Nachtegaalstraat saladestraat

Saladebars en de Nachtegaalstraat, het blijkt een gouden combi. Want je kunt in de straat niet alleen bij SLA terecht voor een goedgevulde salade, ook Vers Saladebar heeft een fijn menu vol gezonde maaltijden. Uiteraard haal je er salades, maar ook soepen, verse sapjes en gezonde lekkernijen staan op de kaart.

5. Gezonde mood bij Smood

Volledig scherm
Juicebar Smood aan de Vismarkt denkt aan de vitamines. © Indebuurt Utrecht

Toe aan een vitamineboost? Dan zit je goed bij Smood. Bij de zaak aan de Vismarkt kun je terecht voor verse smoothies, taartjes, groentesoepen, fruitijsjes en meer. Binnenkort komt daar - als het goed is - een vegan-friendly restaurant bij.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht