Volledig scherm
© indebuurt Utrecht / Jule Geleijn

6 x leuke dingen om dit weekend te doen in Utrecht

indebuurtWat ga jij doen dit weekend? Wordt het een feestje? Ga je winkelen? Of wil je een concertje pakken? Wat het ook is, je hoeft je in het weekend van 25 tot 27 januari niet te vervelen in Utrecht, want er is genoeg te doen. Wij zetten zes leuke dingen om te doen voor je op een rijtje.

30 x 30 in 030

TivoliVredenburg bestaat alweer vijf jaar! Om dat te vieren organiseert het Utrechtse poppodium allerlei toffe activiteiten en evenementen, waaronder het feestje 30 x 30 in 030. Het idee is simpel: tijdens 30 x 30 in 030 draaien 30 dj’s uit 030 een set van 30 minuten. De dj’s ken je van de vele party’s in EKKO, Basis, De Helling en andere Utrechtse venues, maar óók van Lowlands of andere festivals. Met drie area’s en een leger aan 030’s finest dj’s weet je zeker dat er altijd een feestje is dat jouw smaak aflevert.

30 x 30 in 030 vindt plaats op vrijdag 25 januari en begint om 23.00 uur. De entree is gratis.

Karaoke bij Le Clochard

Vrijdagavond 25 januari kun je bij Le Clochard de longen uit je lijf zingen tijdens de maandelijkse karaokeavond. Je bent welkom vanaf 23.00 uur om tot in de late uurtjes al swingend en zingend het weekend in te luiden.

Jazz On The Block

Zondag 27 januari veranderen de Utrechtse Breedstraat en omgeving voor één dag in een bruisend muziekfeest tijdens Jazz On The Block. Tijdens deze swingende middag geniet je op maar liefst zeven plekken van live jazzmuziek. Hier lees je meer.

Kranck

Herinner je je de feestjes van Kranck nog? Tussen 2009 en 2015 organiseerde Kranck deephouse- en technofeestjes in onder meer de Winkel van Sinkel, Tivoli en Club Poema. Voor iedereen die weemoedig is naar die goede oude tijd hebben we leuk nieuws: Kranck organiseert vrijdag 25 januari een reünie in De Helling. Naast voornamelijke Utrechtse dj’s en live-acts vind je er een verkleedhoek waar je ter plekke een toffe outfit scoort en verzorgt artiest L-Tuziasm een live painting.

Het feest begint vanaf 23.00 uur en een ticket kost €12,-.

Binnengluren bij de mooiste trouwlocaties

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje? En wil je ‘ja!’ roepen op een Utrechtse droomlocatie? Blok dan zaterdag 26 januari in je agenda! Tijdens de Open Toptrouwlocatie Route zetten verschillende trouwspots hun deuren wagenwijd open voor aankomende bruidsparen. Ook in Utrecht zijn er heel veel mooie plekken waar je het jawoord kunt geven. Bij deze Utrechtse trouwlocaties kun je zaterdag een kijkje nemen.

Schrijfcafé

Zaterdagochtend kun je tussen inspirerende verhalen, boeken en films in de bibliotheek in Utrecht lekker komen schrijven. Tijdens het schrijfcafé worden je schrijfspieren losgeschud en ga je aan de slag met bijvoorbeeld poëzie, een column of een sixwordstory. Annemarie van den Brink en Trea Scholten van Tools voor taal geven deze schrijfworkshops. Het schrijfcafé is van 10.30 tot 12.30 uur in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht en meedoen kost €15,-. Je kunt gewoon binnenlopen en contant betalen. Aanmelden mag ook door een mail te sturen naar info@toolsvoortaal.nl.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht